Obavijesti

Sport

Komentari 3

Indijac tetovirao logo i pehar hrvatskog rukometnog turnira: 'Ovo je ostvarenje mojih snova'

Indijac tetovirao logo i pehar hrvatskog rukometnog turnira: 'Ovo je ostvarenje mojih snova'
5

Rukomet u Indiji nije posebno popularan sport. Kod nas je hokej na travi sport broj jedan, potom kriket, nogomet, u zadnje vrijeme boks i hrvanje... Za Igora Štimca nikad nisam čuo ali mi je drago da Hrvat vodi Indiju.

VIDEO

Šesto izdanje Svjetskog kupa rukometnih veterana privuklo je u Omiš i Makarsku oko 2.500 sudionika iz cijeloga svijeta, od Egipta do Norveške, od Čilea i Hondurasa do Ujedinjenih Arapskih Emirata i Indije, a među njima i jednoga koji je svojom pojavom oduševio sve okupljene. Zvijezda svečane ceremonije otvaranja bio je Indijac Jimmy Joy (37), koji je uoči puta u Hrvatsku na desno rame dao istetovirati službeni logotip natjecanja!?

Pokretanje videa...

Jimmy Joy 01:29
Otvoren Svjetski kup, najveći je pljesak dobio jedini Ukrajinac!
Otvoren Svjetski kup, najveći je pljesak dobio jedini Ukrajinac!

Taj potez oduševio je većinu sudionika, mnogi su se poželjeli fotografirati sa simpatičnim Indijcem koji je svima izlazio u susret, a organizator natjecanja Mario Čaljkušić uručio mu je posebno priznanje za promociju turnira.
 
  - Iznenadio me, nisam ni znao za ovo priznanje i za mene je velika stvar da sam nagrađen  – kazao nam je simpatični Jimmy, koji je počeo trenirati rukomet prije dvadesetak godina, kao sedamnaestogodišnjak.
Rukomet u Indiji nije posebno popularan sport. Kod nas je hokej na travi sport broj jedan, potom kriket, nogomet, u zadnje vrijeme boks i hrvanje... Rukomet igraju samo rijetki, a ja se uz rukomet bavim i boksom.

Jimmy Joy

Kad smo već kod nogometa, upitali smo ga zna li tko je izbornik indijske nogometne reprezentacije, ali, nije znao...

- Znam da je to neki Europljanin, ali ne pratim baš nogomet toliko da bih znao njegovo ime. On je Hrvat?
Igor Štimac...

- Igov Skimek...  - pokušao je izgovoriti....

- Sjajno, baš mi je drago to čuti, da čovjek iz ovako lijepe zemlja radi u Indiji.

Jimmy je inače oduševljen Hrvatskom, kako prirodnim ljepotama Omiša, Makarske, Splita..., tako i hranom i rukometom koji se igra na turniru.

- Osnovna razlika između indijskog rukometa i ovoga koji se igra ovdje je u tehnici i dimenzijama igrača. Ovi su ljudi koji igraju rukomet za nas pravi divovi... - kaže nam ovaj sitni Indijac iz grada Thrrisura u južnoj pokrajini Kerala.

Jimmy Joy

- Dolazak u Hrvatsku za nas je ostvarenje sna, ovdje ćemo naučiti kako se igra pravi rukomet, usavršiti tehniku i ta znanja prenijeti kući. Ukupno nas je 64, četiri muške i jedna ženska ekipa, mnogi se bave i trenerskim poslom i ovo im je prilika da uče od najboljih. Sam nastup na ovakvom natjecanju na kojem igraju najbolji rukometni veterani iz cijelog svijeta za nas je nevjerojatan. Tri mjeseca smo se pripremali za ovaj put, uložili jako puno novca i vremena, ali se i te kako isplatilo...

Za kraj smo ga upitali kako to da se odlučio tetovirati baš logotip natjecanja.

- Planirali smo nastupiti i prošle godine ali nismo uspjeli riješiti papirologiju i skupiti novac, i kako sam tada pratio stranice turnira na društvenim mrežama vidio sam logotip koji mi se jako svidio, a kako je Svjetski Kup rukometnih veterana najveće natjecanje na kojem ću nastupiti, želio sam to trajno obilježiti na svom tijelu. Pokazao sam logotip tatoo majstoru u mom gradu, i njemu se svidio i to je to – kaže nam ovaj simpatični Indijac neobičnog imena.

- U Indiji ima dosta različitih vjera a moja vjera je katolička i mi imamo malo drugačija imena, ne tipična indijska – pojasnio je Jimmy.

Jimmy Joy

POGLEDAJTE VIDEO: SUPER VISOKA ODBOJKAŠICA MAGDALENA JURIČ

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...