Obavijesti

Sport

Komentari 21

Ipak ništa od senzacije, KAC je prejak: Kraj sezone za 'medu'

Ipak ništa od senzacije, KAC je prejak: Kraj sezone za 'medu'
1

Medveščak je izjednačio tri sekunde prije kraja, a onda izgubio u produžetku nakon nekoliko loših sudačkih odluka. KAC je prošao u polufinale s konačnih 4-1 u seriji

VIDEO

Navijači su silno priželjkivali da serija još potraje, nadali su se pobjedi u Klagenfurtu i još jednoj utakmici u Domu sportova. Nažalost, nije se ostvarilo, sezona je za 'medvjede' ipak završila...

KAC je vodio 5-4, a do kraja je ostala još minuta. Kristan je otišao s gola, a Medveščak je napao s igračem više. I isplatilo se! Samo tri sekunde prije kraja zabio je Sandrock i činilo se kako se nakon silnih pehova, zagrebačkoj momčadi osmjehnula sreća. Izborili su produžetak no tamo su suci, kao i u cijeloj seriji, ipak odradili svoje. U tri navrata su trebali isključiti domaće hokejaše, ali svaki put su ostali nijemi. A onda je nakon osam minuta igre uslijedila kontra i gol za pobjedu i prolaz KAC-a u polufinale s konačnih 4-1 u seriji.

Kad imaš ovakvo suđenje, ne možeš previše ni očekivati - kratko je rekao John Hećimović

- Kad imaš ovakvo suđenje, ne možeš previše ni očekivati - kratko je rekao John Hećimović, dok su suigrači pognutih glava ulazili u svlačionicu. 

Prošle sezone "medvjedi" su plakali nakon poraza od Salzburga u polufinalu, no ovoga puta ipak nije bilo suza.

- Nećemo plakati. Čestitao sam igračima na cijeloj sezoni, jer smo unatoč usponima i padovima uspjeli ostvariti cilj, a to je doigravanje. Sezona je bila dobra, vidjet ćemo kako dalje. Neki igrači će ostati, neki otići... - rekao je trener Douglas Bradley.

I u regularnom dijelu bilo je iznimno uzbudljivo. Zagrebačka momčad 'otkrila' je kako zabijati no za poraz mogu kriviti lošu obranu, ali i suce koji su 'pogurali' Austrijance kad god je zatrebalo. 

U slaboj atmosferi, potpuno suprotnoj onoj u Ledenoj, poveo je KAC u devetoj minuti nakon pogreške Macleana. Izjednačili su samo četiri kasnije s igračem više. Skoro minutu i pol KAC nije izašao iz trećine, a onda je Banham okrunio pritisak. Do kraja trećine 'pala' su još tri gola. U 16. je Klagenfurt opet poveo na klasičan način, iz odbijanca. U idućih 120 sekundi zabili su Kinasewich i Guidarelli pa se na prvi odmor otišlo sa zadovoljstvom.

Nakon šest minuta druge trećine pogodio je i sjajni Greg Day, a 'medo' je igrao fantastično. No, par detalja je sve promijenilo. Suci su u drugoj trećini Medveščaku dali 10 minuta isključenja (naspram četiri KAC-ova). Na takve odluke nadovezalo se igranje rukom Gazdića koji je pak preusmjerio u Kristanovu mrežu. Nakon toga je Kanaet promašio kazneni udarac, a domaći golman Chiodo je 'simulirao' udaranje pa su s igračem više KAC-eri izjednačili. Doista nevjerojatan splet nesretnih događaja.

Nakon samo 120 sekundi posljednje trećine zabio je Brander za 5-4...

Medveščak je uoči serije bio otpisan, a mnogi su prognozirali 'metlu'. Bilo je 4-1, ali konačni rezultat u seriji ipak ne pokazuje koliko se najbolja momčad lige namučila s 'medvjedima'. Nije se ponovila senzacija od prošle sezone, kada su, također kao osmi nakon regularnog dijela sezone, izbacili prvoplasirane. Neke igrače u novoj sezoni nećemo gledati, klub će im zahvaliti, ali 'šuška' se kako će doći par vrlo dobrih pojačanja koja bi trebala garantirati napredak, a ne borbu za doigravanje do posljednjeg kola.

Jedno je sigurno, Dom sportova bit će pun, a s nestrpljenjem se iščekuje početak i drugi tjedan rujna...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"