Obavijesti

Sport

Komentari 0

Irska srušila branitelja naslova JAR, Englez blizu rekorda SP-a

Irska srušila branitelja naslova JAR, Englez blizu rekorda SP-a
6

U hrvatskom je, pak, prvenstvu Nada krenula u sezonu s novim trenerom i pobjedom nad Zagrebom, a lanjski finalist Mladost upisala i drugi poraz

VIDEO

Nada je, s novim trenerom Krešimirom Čorićem, pobjedom krenula u novu sezonu, a lanjski finalisti mladostaši izgubili su i drugu utakmicu. Sažetak je to ragbijaškog vikenda na hrvatskim terenima.

U drugom prvenstvenom kolu Nada je u Splitu svladala Zagreb 31-6 (17-6). Rudić je postigao dva zgoditka, Čulić, Vlajčević i Boko po jedan, uz tri pretvaranja Vlajčevića. Za zagrebaše je Vranešević pogodio dva kaznena udarca.

Pokretanje videa...

Ragbi Sinj osvojio Kup 00:55

Mladost je u Zagrebu izgubila od Ljubljane 34-17 (12-5). Iako su igrali kod kuće, mladostaši su imali samo jednu zamjenu, a kapetan Jurišić nije igrao zbog crvenog kartona u prošlom kolu u Sinju. D. Fišić, Ciboci i Buljanović postigli su polaganja, a Radman je pretvorio jedno.

Na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj igrala se, pak, jedna od najjačih utakmica prvoga kruga. Stadion St. Denis napunili su prva reprezentacija svjetske ljestvice Irska i Južnoafrička Republika. Irci su nakon velike bitke svladali branitelja naslova 13-8 (7-3).

Rugby World Cup 2023 - Pool B - South Africa v Ireland

Libbok je u 6. minuti kaznenim udarcem doveo JAR u vodstvo 3-0, a Mack Hansen u 33. zgoditkom i Sexton pretvaranjem preokrenuli su na 7-3. U 51. su i Južnoafrikanci došli do polaganja, Cheslin Kolbe je pogodio za vodstvo 8-7, ali udarci nogom nisu išli, Južnoafrikanci su u prvoj polovici drugog poluvremena promašili četiri, a Sexton je na drugoj strani pogodio kazneni udarac u 59. za novo vodstvo Iraca 10-8. U 77. je i Crowley bio precizan iz kaznenog udarca za konačnih 13-8.

Rugby World Cup 2023 - Pool B - South Africa v Ireland

Henry Arundell izjednačio je engleski rekord s pet zgoditaka na utakmici, a susret s Čileom bio mu je debi na SP-u, kao jednoj od 12 izmjena koje je engleski izbornik napravio u odnosu na sastav koji je prošli tjedan pobijedio Japan. Englezi su nadigrali Čileance 71-0 (31-0), a osim pet Arundellovih, Dan je postigao dva, a Rodd, Smith i Wills po jedno polaganje. Rekorder u povijesti SP-a ostao je Novozelanđanin Marc Ellis, koji je 1995. u pobjedi nad Japanom 145-17 zabio šest.

Matias Garafulić igrao je za Čile 78 minuta.

Rugby World Cup 2023 - Pool B - South Africa v Ireland

U Toulouseu smo vidjeli prvi remi na ovom SP-u, dramatičan okršaj Gruzije i Portugala završio je 18-18 (13-5). Akaki Tabutsadze već je u drugoj minuti probio portugalsku obranu pa i pretvorio za 7-0, a potom je pogodio i dva kaznena udarca za 13-0. Do poluvremena je Raffaele Storti polaganjem smanjio na 13-5, a na početku drugog poluvremena Portugalci su preokrenuli!

Marques je u 48. i 53. minuti pogodio kaznene udarce za 13-11, a onda je u 57. Storti još jednim polaganjem doveo Portugal u vodstvo, što je Marques pretvorio za 18-13. Dvije minute prije kraja Tengizi Zamtaradze zabio je za 18-18, a u posljednjoj sekundi utakmice Guedes je promašio kazneni udarac za pobjedu Portugalaca.

Rugby World Cup 2023 - Pool B - South Africa v Ireland

U petak je Argentina svladala Samou 19-10 (13-3) uz 16 poena Boffellija i tri Sancheza, dok je za Samou Malolo postigao zgoditak, Leuila pretvaranje, a Leali'ifano kazneni udarac.

U nedjelju od 17.45 sati sastaju se Škotska i Tonga, a od 21 sat novi veliki okršaj: Wales - Australija.

Skupina A: Francuska 13 bodova (3 utakmice), Italija 10 (2), Novi Zeland 5 (2), Urugvaj 0 (2), Namibija 0 (3)
Skupina B: Irska 14 (3), JAR 10 (3), Škotska 0 (1), Tonga 0 (1), Rumunjska 0 (2)
Skupina C: Wales 10 (2), Fidži 6 (2), Australija 6 (2), Gruzija 2 (2), Portugal 2 (2)
Skupina D: Engleska 14 (3), Samoa 5 (2), Japan 5 (2), Argentina 4 (2), Čile 0 (3)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika