Sport

Komentari 95

'Istina je, odlazim iz Hrvatske jer me Iva Majoli ignorirala...'

'Istina je, odlazim iz Hrvatske jer me Iva Majoli ignorirala...'

Voljela bih da sam dobila odgovor Ive Majoli jer kad sam joj se obratila, ona je pročitala poruku i nikad nije uzvratila, što nije korektno. Ako smatra da je netko drugi bolji, može mi odgovoriti, kaže Mariana Dražić

Točno je, da. Već duže vremena nisam zadovoljna s nekim stvarima u HTS-u i sada ću vjerojatno nastupati za neku drugu zemlju. Koju, još neću otkrivati, ali imam dvije-tri ponude, rekla nam je tenisačica Mariana Dražić (25), još samo kratko s prefiksom hrvatska.

Hrvatski će ženski tenis, dakle, izvjesno ostati bez još jedne tenisačice pod svojim stijegom. Razlog? Nepozivanje u Fed Cup reprezentaciju.

- Izbornica Iva Majoli jednom je pozvala igračicu koja nije imala ni renking. Bilo je prilike da me pozove, ali nije i dok je ona tu, za mene očito nema mjesta. Razmislit ću tek o ostanku ako više ne bude izbornica - pomirila se kći nekadašnjeg nogometaša Hajduka Darka Dražića.

- Voljela bih da sam dobila njen odgovor jer kad sam joj se obratila, ona je pročitala poruku i nikad nije uzvratila, što nije korektno. Ako smatra da je netko drugi bolji, može mi odgovoriti, ovako je neprofesionalno budući da je imala takvu igračku karijeru i da je izbornica već osam godina. Ne znam ni kako njen glas zvuči. Da je ne vidim na TV-u, ne bih znala.

Makaranka je bila među najtalentiranijim hrvatskim juniorkama, prošla je sve mlađe kategorije, ali karijeru su usporile ozljede, pa je trenutno na 589. mjestu WTA ljestvice. U parovima je osvojila sve ITF titule, njih 12.

- Osvojila sam pet turnira u parovima prošle godine, igrala ukupno deset finala i mislim da sam mogla doprinijeti u toj konkurenciji u reprezentaciji i sad ću joj se još više posvetiti. Imam dogovor s Makedonkom Linom Gjorčeskom, a kontaktirala me i Šveđanka Cornelia Lister koja je Top 50. Imam iza sebe dobar CV, što se kaže, no imala sam dosta ozljeda, evo i sada sam zbog jedne prolongirala početak sezone do veljače, pa singl malo pati, međutim, Savez me nikada nije podržao. A ovi negativni komentari od ljudi koji ni ne znaju pozadinu svega, to su besposličari koji imaju puno slobodnog vremena.

Hrvatska će u Fed Cupu, to je jasno nakon otkazivanja Petre Martić i posljedično Donne Vekić, opet ostati u onoj zoni kojoj ne znamo ni ime. Nema ni Ane Konjuh, možda je baš to bila prilika za Dražić... Uglavnom, jeste li u kontaktu s curama?

- S Petrom sam trebala trenirati u prosincu, ali uhvatile su je sponzorske obaveze. S Anom sam super, s Leom Bošković sam igrala u Njemačkoj, dok s Donnom nisam u kontaktu.

Ajla Tomljanović prije više od pet godina započela je postupak "transfera" pod australski stijeg. Trajao je za ITF, istina, predugo. Mariana je, pak, prije nekoliko godina mogla prijeći u Njemačku.

- Ajlu sam podržala na tu temu. Svatko treba gledati sebe i svoju budućnost, ići tamo gdje mu je bolje jer ovo je pojedinačan sportu. Ajla je iskoristila svoju šansu i sve joj se poklopilo. Ja sam bila u Njemačkoj 7 godina, mogla sam uzeti državljanstvo, ali nisam htjela budući da mi je bio san igrati za Hrvatsku. Sad mi je žao jer ima dosta cura koje su prešle pod njemačku zastavu i imaju pokrivene troškove. Čak i u Srbiji, a kod nas nikad.

Pa se na nižoj razini mogu snaći tek oni koji imaju dobre sponzore.

- Imam ih nekoliko, za odjeću, satove, prehranu, a tata je nogometni trener, nađe se potpora. Na turnirima se uspije pokriti troškovi kad se dođe do kraja. Modna karijera? Ako se dogodi super, ali sport je na prvom mjestu - poručila je Mariana, još ne zadugo hrvatska tenisačica. 

Najčitaniji članci