Sport

Komentari 54

Novi udarac za tenis: Ljepotica Mariana odlazi iz Hrvatske

Novi udarac za tenis: Ljepotica Mariana odlazi iz Hrvatske

Nisam dio FED Cup reprezentacije zbog izbornice koja ne zna prepoznati talent i popušta pritiscima sa strane. No sigurna sam da ću se vratiti u reprezentaciju kad ona ode s funkcije, rekla je još 2018. Iva Majoli još je u sedlu...

Ajla Tomljanović više ne igra za Hrvatsku, prešla je pod australsku zastavu. Donna Vekić i Petra Martić (opet) su otkazale reprezentaciji za iduću akciju. A Iva Majoli već je osam godina izbornica, iako rezultata nema.

Hrvatska FED cup reprezentacija ne miče se iz "treće lige", Euro-afričke zone kvalifikacija, gubi protiv Estonije, Srbije i sličnih, a glavnih igračica nema i nema. Iako po renkingu igračica imamo ekipu za svjetski top 10.

E, kad tako loše ide, onda ni kulta reprezentacije nema, a nezadovoljstvo buja. Pa hrvatski tenis gubi još jednu igračicu.

Mariana Dražić (25) blizu je odlasku iz Hrvatske i trebala bi, kako doznaje stranica Croatian Tennis, igrati za jednu drugu reprezentaciju iz regije. Nezadovoljna je statusom HTS-a i frustrirana ponovnim nepozivanjem za Fed Cup.

OK, nije Mariana svjetski vrh, 589. je igračica na WTA listi, u karijeri je osvojila 12 Futures naslova. Ali otkazivanje Donne i Petre, u reprezentaciji su ostali Lea Bošković (310. na WTA listi), Jana Fett (242.), Tena Lukas (272.) i Darija Jurak (37.). Mariana smatra da je mogla biti barem pozvana kao zamjena, za parove, ma barem kontaktirana.

Mariana Dražić je kćer bivšeg hrvatskog reprezentativca i igrača Hajduka Darka Dražića (56) koji je danas u trenerskim vodama, a starija sestra Antonija je teniska sutkinja.

Lijepa hrvatska Mariana Dražić unatoč dobrim rezultatima nikako da dođe do FED Cup reprezentacije.

- Nakon dva tjedna treninga preskočila sam početnike i amatere, i krenula na turnire. Bila sam prvakinja Dalmacije i Hrvatske u svim mlađim kategorijama, igrala za sve reprezentacije, no nisam dio FED Cup reprezentacije zbog izbornice koja ne zna prepoznati talent i popušta pritiscima sa strane. No sigurna sam da ću se vratiti u reprezentaciju kad ona ode s funkcije, ako ne u singlu, onda sigurno u parovima jer sam i sada u 500 najboljih na WTA - rekla nam je Mariana 2018. godine.

- Ako si u polufinalu turnira, možeš pokriti osnovne troškove, no ja imam i dodatne sponzorske prihode, reklamiram satove i sportsku opremu - otkriva nam tenisačica, koju redovito uvrštavaju među najljepše cure na Touru.

Atraktivna crnka na meti je obožavatelja i sponzora, zbog toga je na putovanjima uvijek uz nju mama.

- Ona je tu da se nervira i živcira, da se ja mogu posvetiti tenisu - smije se i dodaje:

- Cijelu 2016. sam provela sama, a kad si sam, onda se moraš organizirati i voditi računa o svemu. Rano sam se osamostalila, prošla sam puno toga. I putovanja, i života, jednom smo nas par cura u Maroku spasile čovjeka koji je polumrtav ležao na cesti... Sve je to dio odrastanja i sazrijevanja.

 

Najčitaniji članci