Sport

Komentari 32

Istraninu zbog objave na 'fejsu' o BBB-ima do tri godine zatvora

Istraninu zbog objave na 'fejsu' o BBB-ima do tri godine zatvora

Mladić (27) je putem društvene mreže podijelio objavu kojom je pratitelje poticao na mržnju prema pripadnicima zagrebačke navijačke skupine. Uhićen je i čeka ga kriminalističko istraživanje

Istarska policija u četvrtak je izvijestila o uhićenju 27-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je putem društvenih mreža poticao na mržnju prema navijačima Dinama.

Tereti ga se za kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju. U policiji kažu da je 19. svibnja poticao na nasilje i oštećenje imovine objavom koja je bila dostupna većem broju pratitelja.

Smjestili su ga u pritvorsku jedinicu PU istarske gdje ga čeka kriminalističko istraživanje uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Prijeti mu višegodišnji zatvor.

Članak 325. Kaznenog zakona kaže: 

"Tko putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način javno potiče ili javnosti učini dostupnim letke, slike ili druge materijale kojima se poziva na nasilje ili mržnju usmjerenu prema skupini ljudi ili pripadniku skupine zbog njihove rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti, podrijetla, boje kože, spola, spolnog opredjeljenja, rodnog identiteta, invaliditeta ili kakvih drugih osobina, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine."

Dinamo je u srijedu u Velikoj Gorici pobijedio Istru 1961 rezultatom 6-3 i osvojio Hrvatski nogometni kup.

Najčitaniji članci