Obavijesti

Sport

Komentari 45

Osječani sve bliže Ligi prvaka: Marić promašio penal, Mance i Lopa srušili goste iz Istre 1961

Osječani sve bliže Ligi prvaka: Marić promašio penal, Mance i Lopa srušili goste iz Istre 1961
7

Osijek je slavio protiv Istre 2-0. Lopa je tek krajem prvog dijela zabio za vodstvo dominantnog Osijeka, a u drugom dijelu su uspjeli zabiti još jedan gol, a strijelac je bio Mance

U dvoboju 34. kola Prve HNL u Osijeku su nogometaši Osijeka svladali pulsku Istru 1961 s 2-0 i probili se na drugo mjesto. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Uništili travnjak Gradskog vrta 00:39

Osječani su osvojili potrebna tri boda u borbi za drugo mjesto s Lokomotivom, koja u nedjelju igra sa Slaven Belupom. Domaći su bili motiviraniji u ovoj utakmici, za razliku od Puljana, koji su i prije ove utakmice znali da su sigurno deveti i ići će u dodatne kvalifikacije za ostanak u elitnom društvu.

Osijek ugostio Rijeku u 32. kolu HT Prve lige
Sjajni Varaždinci srušili Goricu i osigurali ostanak, a Hajduk i Riječane poslali u Europu...
Sjajni Varaždinci srušili Goricu i osigurali ostanak, a Hajduk i Riječane poslali u Europu...

Osijek je poveo duboko u sudačkoj nadoknadi kada je ubačaj Bočkaja na drugoj vratnici sačekao Ukrajinac Dmitrij Lopa i lako pogodio. U drugom dijelu je Osijek i dalje bio agresivan i stvarao dobre prilike, ali nijednu nije uspio realizirati. 

U 74. minuti je čak dosuđen faul u kaznenom prostoru na Mirku Mariću i nakon provjere u VAR sobi potvrđen je kazneni udarac. Na sebe ga je uzeo prvi strijelac lige, faulirani Mirko Marić, ali nije bio precizan. Podsjetio je na Ramosa kada je oštra lopta preletjela preko prečke. 

No, u  82. minuti Antonio Mance povećava na 2-0. Talys je ubacio s lijeve strane u kazneni prostor gdje je na šut čekao Mance, ali Čondrić je izašao pred njega i potpuno se zbunio. Loptu je htio smiriti nogom, a ne rukom, ali mu je ona skliznula s tijela i krenula prema golu, a Mance joj je samo dao 'poguranac' da što prije uđe u gol.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, Osijek je preskočio Lokomotivu na tablici, barem za sada, a nosi li momčadi Ivice Kulušića budućnost odlazak u Ligu prvaka, pokazat će naredna dva kola.

Osijek ugostio Istru u 34. kolu HT Prve lige

Osijek ima 62 boda, Lokomotiva 60, a Rijeka 58 u borbi za drugo mjesto. 

Dvoboj se igrao na stadionu Gradski vrt, a sudio je Matoc. 

Strijelci: 1-0 Lopa (45+4), 2-0 Mance (82)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Prva HNL 21:05 , Gradski vrt, Osijek
Osijek
Lopa 45'+1', Mance 82'
2 : 0
Istra
Sortiranje događaja
90' + 4'

Gotova je utakmica u Gradskom vrtu. Osijek je zasjeo na drugo mjesto i sve je bliže Ligi prvaka. Posljednja dva kola, gostovanje kod Varaždina, a onda i sudar s izravnim konkurentom Lokomotivom kod kuće će sve odrediti.

82'

Antonio Manceeee! Goool! Napokon su se Osijeku isplatile sve nerealizirane šanse i sav trud, ali na potpuno neobičan način. Naime, Talys je ubacio s lijeve strane u peterac, Čondrić je istrčao na loptu i vjerojatno ju htio uštopati nogama, a ne rukama. Međutim, lopta ga nije poslušala već se preusmjerila u gol, a Mance ju je dotaknuo čisto da što prije prijeđe gol liniju. Osijek je povećao vodstvo, nekoliko minuta do kraja. 

73'

Skandiraju tribine Gradskog vrta 'Mirko, Mirko!', ali prvi strijelac prvenstva i NK Osijeka šalje loptu preko gola!

70'

Petar Bočkaj je ubacio, a Marić je bio fauliran u skoku. Faulirao ga je Galilea, a Matoc ide pogledati u VAR sobu treba li dosuditi kazneni udarac za Osijek i tako im dati sjajnu priliku  za povećanje prednosti.

61'

Marić je pucao glavom sa pet metara, istina ometan, Čondrić je obranio šut. Mariću se u napadu priključio Mance koji je ušao umjesto Špoljarića. Još jedan od osječkih napada koji na kraju nisu rezultirali golom

Komentari 45