Obavijesti

Sport

Komentari 7

Ivajlo Petev preuzeo 'zmajeve', predsjednik saveza bojkotirao

Ivajlo Petev preuzeo 'zmajeve', predsjednik saveza bojkotirao

Sergej Barbarez nije dobio povjerenje izvršnog odbora zbog neiskustva, a Bugarinu će to biti drugi izbornički posao. S Dinamom je prije četiri godine bio drugi u prvenstvu i Kupu iza Rijeke

VIDEO

Nakon nekoliko tjedana natezanja oko toga tko će preuzeti nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u četvrtak je Bugarin Ivajlo Petev (45) službeno imenovan izbornikom "zmajeva".

Trener Dinama iz sezone 2016/17., gdje je gledao u leđa Rijeci u prvenstvu i Kupu pa dobio otkaz usred ljetnih priprema, dobio je 12 od 13 glasova Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Jedan je bio suzdržan. 

Pokretanje videa...

00:22

Sjednicu je bojkotirao predsjednik saveza Elvedin Begić, koji nije sudjelovao ni u radu Odbora za izbor izbornika, te Ranko Vučković iz Prijedora, opravdavajući izostanak samoizolacijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Petev je 12. izbornik u povijesti bosanskohercegovačke reprezentacije, ne računajući vršitelje dužnosti, te prvi stranac. Posljednji posao bio mu je u poljskoj Jagelloniji Bialystok, a prije Dinama vodio je reprezentaciju Bugarske.

Petevljev protukandidat bio je nekadašnji reprezentativac BiH Sergej Barbarez (49), kojemu će ponuditi mjesto tehničkog direktora reprezentacije.

- Jedini bitan nedostatak kod Barbareza je što bi mu to bio prvi trenerski angažman. Ako razmišljamo kao odgovorni ljudi, moramo sagledati sve reference i to je bila presudna stvar. Mišljenje javnosti je jako bitno, ali mora se isključiti srce i koristiti razum - rekao je prvi potpredsjednik saveza Milorad Sofrenić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...