Sport

Komentari 7

Ivajlo Petev preuzeo 'zmajeve', predsjednik saveza bojkotirao

Ivajlo Petev preuzeo 'zmajeve', predsjednik saveza bojkotirao

Sergej Barbarez nije dobio povjerenje izvršnog odbora zbog neiskustva, a Bugarinu će to biti drugi izbornički posao. S Dinamom je prije četiri godine bio drugi u prvenstvu i Kupu iza Rijeke

Nakon nekoliko tjedana natezanja oko toga tko će preuzeti nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u četvrtak je Bugarin Ivajlo Petev (45) službeno imenovan izbornikom "zmajeva".

Trener Dinama iz sezone 2016/17., gdje je gledao u leđa Rijeci u prvenstvu i Kupu pa dobio otkaz usred ljetnih priprema, dobio je 12 od 13 glasova Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Jedan je bio suzdržan. 

Sjednicu je bojkotirao predsjednik saveza Elvedin Begić, koji nije sudjelovao ni u radu Odbora za izbor izbornika, te Ranko Vučković iz Prijedora, opravdavajući izostanak samoizolacijom.

Petev je 12. izbornik u povijesti bosanskohercegovačke reprezentacije, ne računajući vršitelje dužnosti, te prvi stranac. Posljednji posao bio mu je u poljskoj Jagelloniji Bialystok, a prije Dinama vodio je reprezentaciju Bugarske.

Petevljev protukandidat bio je nekadašnji reprezentativac BiH Sergej Barbarez (49), kojemu će ponuditi mjesto tehničkog direktora reprezentacije.

- Jedini bitan nedostatak kod Barbareza je što bi mu to bio prvi trenerski angažman. Ako razmišljamo kao odgovorni ljudi, moramo sagledati sve reference i to je bila presudna stvar. Mišljenje javnosti je jako bitno, ali mora se isključiti srce i koristiti razum - rekao je prvi potpredsjednik saveza Milorad Sofrenić.

Najčitaniji članci