Obavijesti

Sport

Komentari 100

Ivan Čupić: Teško mi je, nikada u karijeri nisam igrao slabije...

Ivan Čupić: Teško mi je, nikada u karijeri nisam igrao slabije...
1

Ovo su mi najgore utakmice i najslabiji turnir. Ne znam koji je razlog, i je li to pitanje forme, ili ne znam čega. Teško mi je i krivo mi je, izjavilo je desno krilo Hrvatske...

VIDEO

Iako rane od poraza u polufinalu EP-a protiv domaćina Danske još nisu niti blizu zacjeljivanja, hrvatsku reprezentaciju očekuje utakmica na koju je već nekako i navikla. Momčad Slavka Goluže će četvrti put u borbu za brončanu medalju, a protivnik je neugodna Španjolska koja je aktualni svjetski prvak. 

- Neće tu bit puno taktičkih iznenađenja. Puno puta smo se s njima susretali i najvažnije će biti tko će prije uspjeti zaboraviti polufinalni meč. Koliko god nam je teško već četvrti put, ipak znamo koliko ta medalja znači, koliko nosi i koliko je bitna - rekao je Ivan Čupić osvrnuvši se na svoju igru na turniru u Danskoj:

- Nikad u karijeri nisam igrao slabije. Ovo su mi najgore utakmice i najslabiji turnir. Ne znam koji je razlog, i je li to pitanje forme, ili ne znam čega. Teško mi je i krivo mi je, ali valjda sam i ja morao osjetiti tu drugu stranu medalje. Nadam se da ću se uspjeti dići iz ovoga već na ovom turniru - završio je Čupić. 

'Nemamo vremena za plakanje'

Izbornik reprezentacije, Slavko Goluža, ističe kako polufinalni poraz, bez obzira na to koliko boli, treba što prije zaboraviti. 

- Igrači su svjesni što je bilo i što je sutra, ali nemamo vremena za plakanje i za osvrt. Sigurno da nam je svima žao što nismo napravili taj iskorak. Stvarno smo sve poduzeli da napravimo i tu zadnju stepenicu i dođemo do finala. Nitko to ne bi želio više od nas, međutim sad je to iza nas. Najvažnije je da smo još uvijek u borbi za postolje i borbi za medalju. Na nama je, a najviše na meni, da mobiliziram ekipu, da skupimo glave i izvučemo zadnje snage koje imamo, i sutra odigramo najbolje što možemo i damo sve od sebe da uzmemo to odličje - rekao je Goluža te se osvrnuo i na protivnika u borbi za broncu: 

- Radi se o jako dobroj reprezentaciji kojoj fali samo jedan igrač, Šterbik. Svi znamo kako oni igraju, imaju jaku obranu 6-0, a povremeno znaju odigrati i 5-1. Dosta trče, a u napadu se dosta toga vrti oko Aguinagaldea. Trebamo ga zatvoriti i paziti na njega. Međutim, ne trebamo se s njima zamarati previše već razmišljati o sebi. Kako da se što prije oporavimo i kako da rasporedimo snage - zaključio je Goluža. 

'Život ide dalje'

Prvi golman reprezentacije našao se na udaru kritika zbog, kako mnogi tvrde, 'nedovoljnog broja obrana na turniru', no on je utakmicu protiv Danske vidio na drugačiji način:

- Sreća je jedini faktor koji je prelomio utakmicu protiv Danske. Par lopti se odbilo njima, a mi smo nesretno promašili penal i jedan zicer za četiri razlike. Međutim, život ide dalje i idemo po tu broncu i idemo probati postati prva reprezentacija koja je uspjela osvojiti četiri bronce zaredom - rekao je Mirko Alilović te dodao:

- Čak i ako pobijedimo Španjolsku i dalje ćemo misliti na ovu utakmicu s Dancima i razmišljati kako nismo uspjeli dobiti utakmicu iz raznih razloga - zaključio je Alilović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 100

VIDEO

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ
ZVIJEZDA MAN. UNITEDA

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ

Kapetan "crvenih vragova" osvrnuo se na sjajnu sezonu koju je Stefan Ristovski imao u Dinamu. Njih dvojica igrali su skupa gotovo tri godine u Sportingu

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'
PROPUCALI MU AUTO

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'

Prodao je zvijezde Benfice za desetke milijuna eura, radio u Šahtaru i PAOK-u, zimus stigao u Osijek, a prošli tjedan razišao se s trenerom Zekićem. U noći na utorak propucali su mu auto dok je bio na odmoru
Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu
ŽELI NASTAVITI IGRATI

Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu

U početku mi je bilo to teško razumjeti jer sam tijekom čitave karijere bio u početnom sastavu. Kasnije sam prihvatio tu svoju novu ulogu, mislim da sam dobro odigrao i da je trener zadovoljan, rekao je Luka