Obavijesti

Sport

Komentari 2

Ivan Katalinić: Da sam bio u politici, bio bih izbornik!

Ivan Katalinić: Da sam bio u politici, bio bih izbornik!
1

Ne ovisi o meni, no uvijek ću rado pomoći, na pitanje o povratku u Hajduk kaže trener koji je proslavio neobičan jubilej - vodio je 500 utakmica

VIDEO

Karijeru su mu obilježili brojni uspjesi - najtrofejniji je igrač i trener Hajduka, vodio ih je u četvrtfnalu Lige prvaka, ima i broncu sa SP-a u Francuskoj '98. Kataliniću su ipak najdraže pobjede nad najvećim rivalom Dinamom. Upisao ih je kao trener Hajduka, Rijeke, Varteksa i Zadra čak 15, zbog čega su ga i prozvali “Ivan Grozni”.
- Igrali smo puno važnih utakmica i uvijek je to bio psihološki rat. No znao sam kako ih pobijediti. Dinamo nije navikao igrati kad ih netko napadne, a ja sam upravo tako igrao i pobjeđivao ih!
U tom ratu niste se libili prozvati ni tadašnjeg predsjednika Franju Tuđmana.
- Kako šutjeti kad ti čelnik tvog kluba kaže da ne smiješ biti prvak, da se predsjednik ne naljuti. Poludio sam, želio otići, ali mi nisu dali da ne izbije skandal.
Šest godina Katalinić je bio pomoćnik izbornicima Blaževiću i Joziću te kandidat za njihova nasljednika. 
- Da sam bio u politici, bio bih izbornik. Nisam, pa su me izigrali - kaže Ivan Katalinić, koji u 57. godini ne razmišlja o mirovini, još je aktivan kao trener BiH ligaša Širokog Brijega.
- Radit ću koliko budem mogao. No svaki dan je sve teže jer treba puno više raditi, učiti igrače, koji sve manje znaju kad izađu iz juniora.

KARIJERA PUNA TROFEJA
Ivan Katalinić je kao golman Hajduka ('70.-’80. i '83.-’84.) i Southamptona ('80.-’83.) napravio zapaženu karijeru, a upisao je i 17 reprezentativnih nastupa. S Hajdukom je kao igrač osvojio četiri prvenstva i pet Kupova, te još dva prvenstva, dva Kupa i četiri Superkupa kao trener, što ga čini najtrofejnijim u gotovo stogodišnjoj povijesti kluba.

TRENIRAO ČAK 15 KLUBOVA
Od 1984. Katalinić je među ostalima trenirao Hajduk, Osijek, Zadar, Varteks, Rijeku i Zagreb. Od 500 utakmica koje je vodio, pobijedio je u 249, remizirao 105 puta, a 146 puta je poražen, uz gol razliku 883-582. Vodio je i Hapoel Haifu, Al Ittihad, Metalurg Zaporožje, Al Riffu, Dinamo Tiranu, Dunaujvarosi, GOŠK Gabela, Posušje i Široki Brijeg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja