Obavijesti

Sport

Komentari 81

Ivan Kos: Jedan penal neće nas skrenuti s puta, idemo dalje...

Ivan Kos: Jedan penal neće nas skrenuti s puta, idemo dalje...
3

"Sinoć smo razgovarali o tome, gledali raspored i rekao sam suradnicima da moramo sve do kraja pobjediti. Naravno, nije to realno, ali želimo u svaku utakmicu ući sa željom da pobijedimo"

VIDEO

Predsjednik Hajduka Ivan Kos izašao je pred novinare jutro nakon što je njegov klub posrnuo na zadnjoj prepreci puta prema Europskoj ligi. Splićani su pobijedili Maccabi iz Tel Aviva, ali slaba im je to utjeha, treći put za redom ostali su za korak kratki. Maccabi je slavio na penale.

Ostaje gorak okus, ali moramo vjerovati

- Danas je 101. dan mog mandata u klubu i znam da je ono što vas najviše zanima je sportski rezultat. Ostaje gorak okus nakon jučerašnjeg poraza. Kad živite jedan projekt i viziju, mora ostati gorak okus, ali mi idemo dalje - rekao je Ivan Kos i dodao:

- Jedan penal ili promašena prilika nas neće skrenuti s puta. Zahvaljujem se našim navijačima, kojima ovo predugo traje, ali moramo ustrajati i vjerovati u bolje sutra. Veseli me i drago mi je da je Torcida prepoznala našu borbenost i podržala nas, njihovi povici: ''Hajdučko srce'' sve govore.

Imamo tri ponude za Sušića

Što će se događati do kraja prijelaznog roka?

- Čekaju nas neprospavane noći, očekujemo par odlazaka. Sve vas sigurno zanima Sušić, ali još uvijek posao nije završen. Za njega imamo tri ponude, uskoro ćemo tu priču dovršiti. Rasprodaje nema, nastavljamo borbu u HNL-u i Kupu, očekujemo i nekoliko dolazaka. 

Tko osim Sušića odlazi?

- Postoje ponude za nekoliko igrača koje smo odbili. Konkretno, za Vlašića, govori se o Nižiću, Kaliniću... Vidjet ćemo kako se to uklapa u našu strategiju. 

Prenga? Možda da pitate sportskog direktora?

Znači li to da Vlašić nije na prodaju?

- Znači da nas ponuda za njega nije zadovoljila.

Prenga?

- Nije mi poznato, ali ja ne sudjelujem u svemu, možda je to pitanje za sportskog direktora. 

Idemo dobiti sve do kraja

Koji je rezultatski cilj Hajduka do kraja sezone?

- Sinoć smo razgovarali o tome, gledali raspored i rekao sam suradnicima da moramo sve do kraja pobjediti. Naravno, nije to realno, ali želimo u svaku utakmicu ući sa željom da pobijedimo. Želimo osvojiti Kup, svjesni smo da su protivnici u prvenstvu i te kako jaki i da će biti teško, ali nećemo se predati, u svaku utakmicu ulazimo sa željom da je i pobjedimo.  

Ima li u budžetu prostora za raskide ugovora s igračima koji ne zadovoljavaju kriterije trenera Pušnika i Hajduka? 

- U ovom trenutku ne, pokušavamo im pomoći da nađu sredine u kojima će igrati, a koliko će to biti realno, vidjet ćemo. Ako ne uspijemo, o tome ćemo detaljnije nakon završenog prijelaznog roka. 

Traži se sponzor

Sponzora još uvijek nema.

- Intenzivno se radi, pregovaramo, ali još uvijek nemamo generalnog sponzora. 

Kako ste se kao Slavonac snašli na vrućoj klupi Hajduka?

- Osjećam se ugodno, lijepo, ovdje bi se svako mogao lako snaći jer je ovdje lijepo. 

Rezime prvih 100 dana?

- Po prirodi sam čovjek koji teži boljem i višem. Statistika se uvijek može gledati s dvije strane. Ne mogu biti potpuno nezadovoljan, ali moramo težiti boljem. 

Što je to čime se možete pohvaliti u prvih sto dana?

- Započeli smo puno stvari, ulažemo u infrastrukturu, svlačionice, uskoro će krenuti projekti internata, ulaganja u terene, edukaciju trenera, unaprjeđenje zdravstvene službe, odnosa s javnosti, Uefom, HNS-om, Županijskim savezom...

Voditelj akademije Krešimir Gojun nema licencu, je li on predložio trenere?

- On je završio fakultet, pro licenca mu do sada nije trebala, ali uvjete ima, samo  moraju proći dvije godine dok je formalno ne dobije. U siječnju će dobiti privremenu licencu jer ispunjava sve uvjete. Što se tiče trenera, svi smo radili na tome, širi tim, u kojem je bio i on. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju