Obavijesti

Sport

Komentari 52

Ivan Kos u napadu: Otrijeznimo se svi, pa savez ništa ne valja...

Ivan Kos u napadu: Otrijeznimo se svi, pa savez ništa ne valja...
1

Nije u pitanju linč, animoziteti, nego objektivne stvari.. Naša je želja da se stvari u HNS-u promijene, a Hajduk je kao veliki klub, spreman stati na kraj reda, naravno, ako red postoji, kaže Kos

VIDEO

Predsjednik Hajduka Ivan Kos prezentirao je projekt 'Akademija', projekt prvog proširenja Poljuda od njegove izgradnje 1979. godine.

- Nužno je poboljšati infrastrukturu da bismo bili tamo gdje se mi vidimo, i gdje nas svi drugi vide. Nadam se da ćemo uz potporu grada, sponzora i partnera uspjeti u naumu da osiguramo maksimalne uvjete za rad.

Kad bi dva nova pomoćna terena mogla biti gotova?

- Želimo do proljeća napraviti va terena, a do početka iduće sezone i prateće objekte i natkrivanje dijela tribina, kako bi druga momčad mogla normalno igrati u drugoligaškoj konkurenciji od početka naredne sezone. Možda je to preoptimistično, ali vjerujemo u to.

Hoće li vam grad priznati ulaganje u infrastrukturu?

- Imamo jako kvalitetnu suradnu s gradom i gradonačelnikom Oparom, potpisao bih da se suradnja odvija ovako do kraja mandata. Vidjet ćemo što nosi budućnost, ali mi pokušavamo sve raditi sami, biti samoodrživi i ostvarivati sportski rezultat. U godinu i pol dana uložili smo preko 10 milijuna kuna u infrastrukturu, odlučili smo se za teži, ali ispravniji, dugoročniji put.

Vodstvo HNS-a financijski je pomoglo Dinamu i Rijeci, očekujete li njihovu pomoć u popravljanju infrastrukture?

- Savez ne radi kako bi trebao, čak i najzadrtiji pobornici aktualnog vodstva shvatili su da ono ne vodi Savez u dobrom smjeru. I nije u pitanju samo infrastruktura, i nije u pitanju samo Poljud, vidite reakcije i iz Rijeke, Osijeka... Nezadovoljstvo ključa, svatko objektivan vidi da stvari u Savezu ne funkcioniraju ni za male klubove, ni za prvoligaše. Moramo se svi otrijezniti. Nije u pitanju linč, animoziteti, nego objektivne stvari. Naša je želja da se stvari u HNS-u promijene, a Hajduk je kao veliki klub, spreman stati na kraj reda, naravno, ako red postoji. Od 10 prvoligaša mi smo spremni biti 10. u redu za čekanje na pomoć za infrastrukturu, edukaciju..., na sve što je potrebno. Spremni smo stati u red i čekati da se pomogne Cibaliji, Interu, Slaven Belupu, Istri, Varaždinu... kome god treba. Ali mora postojati red.

Očekujete li da će u vašem mandatu reprezentacija zaigrati službenu utakmicu na Poljudu?

- Apsolutno očekujem da će doći do promjena u savezu, i to brzo, a kako ja s ovog mjesta nemam plan otići tako brzo, vjerujem da ću dočekati taj dan.

Što očekujete od subotnjeg derbija?

- O tome ćete čuti od trenera, sportskog direktora i igrača. Mi se želimo odmaknuti od promišljanja da nas velika pobjeda, remi, ili ne daj Bože veliki poraz skrenu s puta. Uprava je pripremu za tu i sve druge utakmice odradila u prijelaznom roku, uprava se bavi stabilnošću kluba, marketingom, financijama, promišljanjima što će biti u narednom prelaznom roku, idućem europskom ljetu... Jedino što mogu je pozvati naše navijače da pokažu kako navijamo, tko smo, što smo, te da se pokažemo u pravom svjetlu, kako nam i doliči.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani