Obavijesti

Sport

Komentari 15

Ivan Rakitić dvaput asistirao; Fulham pobijedio Liverpool

Ivan Rakitić dvaput asistirao; Fulham pobijedio Liverpool
1

Sevilla je u posljednjoj utakmici 15. kola Primere, na svom Ramon Sanchez Pizjuan stadionu, s 3-0 svladala momčad koja je prošlog vikenda slavila protiv Barce-Getafe

VIDEO

Momčad iz Seville je bez ikakvih problema riješila pitanje zvano Getafe, a u visokoj 3-0 pobjedi hrvatski je reprezentativac Ivan Rakitić ugradio dvije asistencije. Najprije je Rakitić asistirao Argentincu Federicu Faziju u 33. minuti prvog djela za vodstvo Seville. Naš je igrač izveo korner nakon kojeg je na loptu natrčao Fazio te ju sa otprilike šest metara poslao u lijevi gornji kut vratara Moye.

Prvo poluvrijeme zaključeno je tim pogotkom, a drugo je, nakon svega pet minuta, otvoreno novim i to ponovno u Getafeovoj mreži. Španjolac Manu je ušao u igru pet minuta prije kraja prvog djela zbog ozljede Perottija, a novih pet mu je trebalo u nastavku da postigne svoj četvrti pogodak sezone. Bio je to prekrasno odmjeren udarac iskosa, s lijeve strane Sevillinog napada, koji je pronašao suprotni kut Getafeova vratara.

Konačnih 3-0 postavio je Malijac Frederic Kanoute, ponovno na asistenciju Ivana Rakitića, u 92. minuti susreta. Rakitić je primio jednu loptu na 18 metara od gola, po sredini, te je zamahnuo kao da će uputiti udarac, ali ju je proslijedio na lijevu stranu gdje se nalazio Malijac. Kanoute ju je zatim, baš kao i Manu, lijepo smjestio u donji lijevi kut Moyina gola za konačan rezultat. Hrvatskom reprezentativcu ovo je bila treća asistencija u 12 nastupa za klub ove sezone.

Sevilla se pobjedom vratila na peto mjesto prvenstvene ljestvice, sa svega dva boda zaostatka za četvrtim Levanteom koji drži posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka iduće sezone. Getafe je nakon senzacionalne pobjede nad Barcelonom (1-0) ponovno na uobičajenom mjestu prvenstvene ljestvice (16.), barem što se dosadašnjeg djela sezone tiče.

Fulham prekinuo Liverpoolov niz

Nogometaši Fulhama pobijedili su na svom Craven Cottageu Liverpool s 1-0 u posljednjoj utakmici 14. kola Premiershipa…

Trenutak odluke dogodio se u 85. minuti. Nakon snažnog udarca Dannyja Murphyja, bivšeg igrača Liverpoola, vratar gostiju Pepe Reina nije uspio ukrotiti loptu, već ju je samo odbio, a Clint Dempsey ju je iz blizine bez problema pospremio u mrežu.

No, vjerojatno je jednako važan trenutak koji je odigrao itekako značajnu ulogu u pobjedi Fulhama bio onaj iz 72. minute, kada je gostujući vezni igrač Spearing startao na loptu i odnio je, a u nastavku uklizavanja je ušao u Dembelea. Sudac Friend mu je pokazao izravni crveni karton. Svi igrači u crvenim dresovima odmah su ga okružili i protestirali, ali tu više za njih nije bilo pomoći. Dojam je da je crveni karton doista bio prestrog.

Liverpool je do tog trenutka bio znatno bolja momčad na terenu, iako su i domaćini imali svoje prilike.

Štoviše, Fulham je prvi zaprijetio, kada se Dembele našao pred Reinom, koji je obranio njegov udarac. Uzvratili su gosti, ali je Carroll nakon odličnog proigravanja Suareza tukao ravno u domaćeg vratara Schwarzera.

Najbolju priliku u prvom dijelu ''redsi'' su imali u 29. minuti, kada je Henderson nakon odličnog prodora dobro pucao, ali je pogodio samo vratnicu.

U nastavku su gosti napravili pravu opsadu Fulhamovog gola, koju nisu uspjeli materijalizirati, iako su imali prilika za to.

U 80. minuti, nakon Spearingovog isključenja, Dempsey je dobro pucao, ali je lopta nakon njegovog udarca odsjela na gredi.

Ubrzo nakon toga, vratnicu je pogodio i Downing nakon odličnog udarca iz daljine.

Pokušavao je nakon primljenog gola Liverpool do kraja spasiti barem jedan bod, ali bezuspješno.

Fulham je upisao tek treću pobjedu ove sezone u prvenstvu, a Liverpool treći poraz, ali prvi nakon 18. rujna i teškog stradavanja kod Totenhama s 4-0. Nakon te utakmice je Liverpool odigrao 11 susreta u svim natjecanjima bez poraza, a na gostovanjima je, opet uračunavši i ostala natjecanja, uknjižio šest uzastopnih pobjeda. Još jedna, ova protiv Fulhama, im je nedostajala za izjednačenje klupskog rekorda po broju uzastopnih gostujućih pobjeda.

Lazio prekinuo golgeterski post

Nogometaši Lazija upisali su sigurnu 3-0 pobjedu u posljednjem susretu 15. kola talijanske nogometne lige protiv Novare, te su nakon tri utakmice u svim natjecanjima prekinuli golgeterski post...

Lazio je ostvario sedmu pobjedu sezone, odnosno tek treću na svom stadionu Olimpicu u sedam odigranih utakmica. Žrtva je bila momčad Novare koja je pala s lakih 3-0. Nije dugo trebalo da proključa Olimpico. Talijanski veteran Giuseppe Biava (34) doveo je Rimljane u vodstvo nakon 16 minuta igre u prvom djelu. Bio je to prvi pogodak sezone za ovog obrambenog igrača kojem je za isti asistirao Anderson Andrade.

Sedam minuta kasnije ponovno je nogometni veteran u glavnoj ulozi. Tommaso Rocchi postigao je svoj drugi ovosezonski pogodak za Lazio nakon asistencije Ledesme. S rezultatom 2-0 se ujedno i otišlo na 15-minutni predah. Nastavak utakmice također je protekao u dominaciji Lazija koji je končan rezultat postavio u 72. minuti utakmice. Ponovno je zabio Rocchi, koji je svojim drugim pogotkom doveo rimsku momčad na četiri boda od vodećeg Juventusa i samo dva od Milana i Udinesea. Novara je porazom ostala na 18. mjestu prvenstvene ljestvice sa samo 10 osvojenih bodova iz 13 odigranih utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...