Obavijesti

Sport

Komentari 19

Goran: Čilića sam za 10 minuta naučio da servira kao Sampras

Goran: Čilića sam za 10 minuta naučio da servira kao Sampras
5

U Australiju ovako rano nisam putovao ni dok sam igrao. Ozbiljno smo sve ovo shvatili jer njegova karijera dobiva novi život, kaže Ivanišević o Čilićevim pripremama

VIDEO

Hrvatska konačno dobiva vrhunski teniski kamp. U Umagu od sljedeće godine kreće Pro Camp Gorana Ivaniševića, na 25 terena "tesat" će se nove generacije hrvatskih, ali i svjetskih tenisača...

- Prvi puta imat ćemo jednu akademiju na svjetskom nivou. Cilj je pomoći mladima da ne idu više u Španjolsku, već da naši mladi ostaju kod kuće. Nadam se da ćemo privući i ostale da dolaze kod nas - rekao je Goran Ivanišević i otkrio da će termini biti u srpnju i rujnu.

U Umagu će trenirati mlade nade, ali i svi koji žele napredovati.

- Dugo sam se veselio ovom projektu - zaključio je popularni Zec, trener Marina Čilića.

Suradnja Gorana Ivaniševića i našeg tenisača započela je uoči Wimbledona, no zbog "dopinške afere" (koja to zapravo nije bila) nije bilo prilike procijeniti učinke tandema iz snova. Doduše, već dva meča u pariškom Bercyju, na kojem je ispalio 40 asova, ukazala su na stanovite promjene...

- Istina, Marin bolje servira. To smo riješili dosta lako, za samo 10 minuta. Baca loptu dosta niže i više se ne njiše kao stablo u oluji. Zabijat će dosta asova, ali to će promijeniti njegov stil igre, dobijat će dosta kratkih poena, morat će igrati agresivnije - rekao je Goran i otkrio tajnu:

- Puštao sam mu snimke Samprasovog servisa!

Putuju u Umag gdje će naporno raditi.

- Marin će odraditi jedno 5000 voleja!

Goran obećava da će 2014. biti sjajna u karijeri Marina Čilića.

- Njegova karijera dobit će novi život. Bit će to sasvim nova karijera.

Spomenuo je i Boba Bretta, Čilićevog bivšeg trenera.

- Bob je zapravo loše radio sa Marinom, jer je htio da on servira kao što ja serviram. Ali to ne ide tako, Marin i ja nogu pri servisu koristimo totalno drukčije.

Prema Australiji putuju već uoči Božića.

- Nikad nisam išao tako rano u Australiju, čak niti kad sam igrao. To dovoljno govori koliko ozbiljno shvaćamo početak sezone.

Očekuje velike stvari u Melbourneu.

- Vjerujemo u drugi tjedan. Znam da mu neće biti lako jer mu je pao renking pa tako može izvući i Đokovića u prvom kolu Melbournea. Ta podloga njemu najviše odgovara i moglo bi biti sjajno u Australiji - zaključio je Goran.

O posjeti West Bromwichu: Plašio sam se da ne završim na YouTubeu!

Goran se vratio iz Londona gdje je sudjelovao na tradicionalnom veteranskom Mastersu.

- Opet me je Patrik Rafter ispeglao. Odigrali smo sjajan meč, najbolji ove godine na turniru, a možda i najbolji u povijesti tog turnira. No dobro, kad se ja sjetim 2001., odmah mi je lakše. Ma nek me dobije svaki put do kraja života - rekao je dobro raspoloženi Goran koji je konačno posjetio svoj omiljeni klub, West Bromwich Albion.

- Trema? Istina, bilo je tijekom poluvremena. A najviše kad su me odveli tamo gdje navijači imaju priliku zaradit 1000 funti ako loptom pogode određeni dio terena. Najviše sam se bojao da ću se pokliznuti, pasti na leđa i završit na YouTubeu, tako da sam išao dosta polako.

"Tea Pavličić? Želim je u Hrvatskoj, na potezu je HTS"

Tea Pavličić, kćer od pokojnog hrvatskog reprezentativca Dubravka Pavličića, jedna je od najboljih mladih tenisačica u Španjolskoj. Hoće li je Goran pokušati vratiti pod hrvatsku zastavu?

- Nisam baš jako upućen u taj slučaj, jer nisam baš involviran u ženski tenis. U svakom slučaju spreman sam popričati, ponuditi pomoć, ali na potezu je Hrvatski teniski savez koji bi trebao provjeriti može li se što učiniti da djevojka igra u Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Forbes objavio listu najbogatijih sportaša: Srbin i Slovenac su na popisu, hrvatski sportaši nisu...
LOVA DO KROVA

Forbes objavio listu najbogatijih sportaša: Srbin i Slovenac su na popisu, hrvatski sportaši nisu...

Zbog priljeva novca s Arapskog poluotoka, 50 najplaćenijih sportaša nikad nije više zarađivalo. Na vrhu liste je Cristiano Ronaldo, a među 50 najplaćenijih je čak 19 NBA košarkaša
Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića