Obavijesti

Sport

Komentari 1

Ivanišević: Ma radije bih na strijeljanje nego na trening

Ivanišević: Ma radije bih na strijeljanje nego na trening
1

Dražen Petrović bio je moj veliki prijatelj, zato sam njemu i posvetio onaj Wimbledon, rekao je Goran na oproštaju prijatelja, Rumunja Andreia Pavela

VIDEO

Nakon Iliea Nastasea, siguran sam da je Andrei Pavel čovjek koji je najviše napravio za rumunjski tenis, rekao je Goran Ivanišević. Bio je gost na oproštaju Rumunja koji je nekad bio 13. igrač svijeta i rumunjski mediji ugrabili su prigodu. Dao je mnogo intervjua, između ostalih i Prosportu.
- Najveći trenutak u karijeri? Dva su mi posebno draga. Jedan je, naravno, Wimbledon, ali još mi je uzbudljivije bilo nositi hrvatsku zastavu na otvorenju Olimpijskih igara u Barceloni - rekao je Goran. Žali što nikad nije bio svjetski broj jedan.
- To mi je baš razočaranje. A mogao sam biti prvi igrač svijeta, čak mislim da sam to i zaslužio - kaže Goran, danas teniski umirovljenik.
- Odigram šest-sedam veteranskih turnira na godinu, družim se sa starim prijateljima i rivalima, sve je jako opušteno - rekao je Ivanišević. Osvojio je nekoliko veteranskih turnira, ali ni jedna pobjeda ne može mu probuditi nostalgiju za profesionalnom karijeru.
- Ma kakva nostalgija?! Nema toga nakon 17 godina karijere. Da mi danas netko kaže da moram ustati u sedam ujutro i provesti na terenu sedam ili osam sati, odgovorio bih da bi radije išao na strijeljanje - slikovit je Goran, koji je medije oduševljavao i tijekom igračkih dana. Pogotovo u onom Wimbledonu, kad je tehnicirao s dva ili tri Gorana koji se prepiru na terenu. Došao je do kraja, "nisam želio karijeru završiti bez Grand Slama", pa na kraju pobjedu posvetio Draženu Petroviću.
- On je bio veliki pobjednik, čovjek koji je u NBA ligi napravio nezamislivo, u to je vrijeme predvodio  momčad kao Europljanin. Bili smo dobri prijatelji i još se ne mogu pomiriti s tim da smo ga izgubili u onoj glupoj prometnoj nesreći - kaže Ivanišević. Prisjetio se Jugoplastike s kraja '80-ih, "najveće europske košarkaške momčadi svih vremena", istaknuo da se divio Kukoču, Rađi i društvu. Znaju Rumunji i da je Goran navijač Hajduka, ali i engleskog West Bromwicha.
- Zvali su me da zaigram za Hajduk u službenoj utakmici, ali ne bih si mogao oprostiti da Hajduk zbog mene izgubi - ispričao je Goran i za kraj se malo pohvalio:
- Igrao sam u oproštajnoj utakmici Zvonimira Bobana, čak sam i zabio gol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao