Obavijesti

Sport

Komentari 22

Ivanković: Španjolska će nam zabiti, ali ja očekujem pobjedu

Ivanković: Španjolska će nam zabiti, ali ja očekujem pobjedu
1

Iskusni hrvatski nogometni trener Branko Ivanković je za 24sataTV pričao o nastupu Hrvatske na Euru 2012. Kaže kako možemo iznenaditi svjetske i europske prvaka

VIDEO

Generalno sam jako zadovoljan reprezentacijom, pokazali smo da smo pravi. Dečki su pokazali da se imamo pravo nadati i očekivati maksimum od njih, rekao je Branko Ivanković gostujući na 24sataTV-u.

Iskusni nogometni trener u Europskom prvenstvu uživa isključivo kao navijač. Kaže kako neopterećeno može gledati nastupe Hrvatske i da u tome uživa. Analizirao je utakmicu protiv Italije.

- Realan je ovo rezultat, zaslužili smo bod željom i strašću, ali Talijani su objektivno bili bolji od nas. Bili smo impresionirani njima, a i naša dva stopera jako su malo igrali zajedno. Svjesni su svojih slabosti pa se malo više povlače prema golmanu i onda su pogreške logične. No kasnije su se popravili i odigrali odlično. Mi nemamo nekih velikih mogućnosti za promjenu u samoj utakmici. Problem je što osim Eduarda na klupi nemamo kvalitetno rješenje u napadu.

Jako dobro poznajem Mandžu, ali on ima potencijala da bude još bolji napadač

Ponovno je oduševio Mario Mandžukić koji s tri gola dijeli mjesto prvog strijelca prvenstva.

- Mandžukića iznimno dobro poznajem, sve je o njemu već rečeno. Ako se sjećate, briljirao je i protiv Ajaxa kada sam ga ja vodio u Dinamu. Šteta da on još više strasti nije uložio u sebe kroz karijeru, bio bi još bolji napadač.

Iako je remi s Italijom odličan rezultat, Hrvatska za ulazak u četvrtfinale treba puno sreće. Ovisimo samo o sebi, no protiv svjetskih prvaka svi imaju velikih problema.

- Bit će jako teško, ali šanse postoje. Teško je reći kako igrati. Momčad koja pobjeđuje se ne mijenja. Možemo očekivati da će istrčati isti sastav, možda tek Pranjić uđe umjesto Perišića jer nam treba njegova trka i brzina. Moramo biti kompaktni u sredini i kroz kontru i polukontru nešto pokušati napraviti. Nemamo što izgubiti, odlično smo odigrali ove dvije utakmice u teškoj skupini. Oni su svjetski i europski prvaci, a taj detalj može probuditi u nama inat i možemo ih iznenaditi.

Imamo takvu kvalitetu u ofenzivnom dijelu igre da svima možemo zabiti gol više

I Ivanković vidi probleme u našoj zadnjoj liniji, no oduševljen je ofenzivnim akcijama u hrvatskoj momčadi.

- Ja sam navijač i kao takav očekujem da postignemo maksimum. Znam da će biti teško, ali Talijani su nam putokaz. Očekujem da pobijedimo, teško da će biti 1-0, jer mi vrlo teško možemo izdržati da ne primimo gol. Ipak, imamo kvalitetu u napadu i možemo svakome zabiti gol više.

Talijanske poštenjačine na čelu s Buffonom odmah nakon utakmice počele su pričati o namještanju Hrvatske i Španjolske. Rezultat 2-2 vodi dalje Hrvate i Španjolce.

- Naravno da uvijek postoji mogućnost, ali ne vjerujem da bi se i mi i Španjolci upuštali u nešto takvo. Ne znam ni kako bi to dogovorili. Ma, kada bi bilo 2-2, naravno da ni mi ni Španjolci ne bi srljali po treći gol ako znamo da nas to vodi dalje - jasan je Ivanković.

Huligane koji bacaju baklje treba kažnjavati zatvorom i velikim novčanim kaznama

Hrvatska igra vrlo dobro, no velika sramota su naši huligani koji na svakoj utakmici prirede bakljadu. 

- Nisu mi jasni dečki koji to rade. Zašto troše novac na takve stvari? Bit će rigorozne kazne od strane Uefe, sigurno od 50.000 do 100.000 eura. Nažalost, uvijek se nađe neki pametnjaković koji tako reagira. To treba rješavati zatvorom i novčanom kaznom, jer kao što se kaže 'batina je izašla iz raja'. Vrlo brzo bi ih kaznama dotjerali u red - savjetuje iskusni trener na kraju razgovora za 24sataTV.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna