Obavijesti

Sport

Komentari 52

Ivanušec: Nisam bio na razini za SP i to si zamjeram. Dalić mi se nije javio, samo jedan igrač jest

Ivanušec: Nisam bio na razini za SP i to si zamjeram. Dalić mi se nije javio, samo jedan igrač jest

Volio bih da sam na popisu, ali svjestan sam situacije. Čačić mi je rekao da ne trebam očajavati, a Hrvatska u Kataru može jako puno. Studij ide uz nogomet kad imaš motivacije i želje, kaže veznjak Dinama

VIDEO

Dinamova zaklada "Nema predaje" u petak je dodijelila stipendije po petero studenata i učenika za ovu akademsku i školsku godinu, a veznjak Luka Ivanušec (23) tom se prilikom osvrnuo na aktualne teme i komentirao svoj izostanak sa završnog popisa za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

- Volio bih da sam na tom popisu, ali svjestan sam situacije i kakav je kadar u hrvatskoj reprezentaciji. I ja moram bolje i sigurno ću se probati vratiti u reprezentaciju što prije. Zapet ću i sve je na meni. Ako opet budem dobar, bit ću pozvan - rekao je Luka, koji se našao na širem popisu od 34 imena, ali je ispao iz vezne linije uz suigrača Josipa Mišića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Koliko može reprezentacija u Kataru?

- Može jako puno, vidi se kakav je popis i kakvi su to igrači, igraju u najvećim svjetskim klubovima. Vjerujem da se može napraviti dobar rezultat.

Gdje je pratio objavu popisa?

- Bio sam doma, pratio i to je to. Što je presudilo? Jednostavno, moram pogledati s realne strane. Pao sam u formi, nisam bio na razini na kojoj sam trebao biti. To znam i to si zamjeram. Ali, kao što danas kažem i ovim ljudima, ne treba odustajati, neću ni ja. Siguran sam da ću se vratiti bolji.

Što mu je rekao izbornik Zlatko Dalić?

- Nisam se čuo ni s kim, jedino s Lovrenom. Jedino mi je on poslao poruku i hvala mu na tome. Ništa, idemo dalje. Kakva je bila poruka? On je profesionalac, on je prošao sve to. Zna kako je kad nisi pozvan. Hvala mu na poruci podrške, a na meni je da dalje zapnem i pokušam se vratiti što prije.

Prvi čovjek Dinama: Uz stadion, s HNS-om bismo gradili i kamp!
Prvi čovjek Dinama: Uz stadion, s HNS-om bismo gradili i kamp!

Što mu je rekao trener Ante Čačić?

- Da ne treba očajavati, da se vidi kakav je kadar, da za mene ima još vremena. Još sam mlad i trebam nastaviti raditi na sebi, onda će sve doći na svoje.

Dinamo će polusezonu završiti nedjeljnim derbijem protiv Rijeke na Rujevici.

- Odlična je atmosfera nakon zadnje pobjede protiv Šibenika. Idemo puni samopouzdanja na Rujevicu i vjerujem da ćemo osvojiti tri boda - rekao je Ivanušec.

Koliko će teško biti izdržati naporan tempo utakmica u nastavku sezone, uz dvije odgođene utakmice i velik broj onih koje su već u nogama?

- Sigurno možemo izdržati, imamo širok kadar, kvalitetne igrače. Da, Hajduk je tu blizu, to nam daje dodatnu motivaciju i čini nas boljima. Na proljeće ćemo nastaviti s dobrim rezultatima.

Šutalo: Nitko mi se nije javio iz Šibenika. To je ispalo sramotno
Šutalo: Nitko mi se nije javio iz Šibenika. To je ispalo sramotno

Ivanušec se osvrnuo na dodjelu stipendija studentima i učenicima. I sam je akademski obrazovan, u svibnju je završio preddiplomski studij sportskog menadžmenta na Međunarodnom sveučilištu Libertas.

- Ovo je hvale vrijedna akcija, svaka čast Dinamu na ovom potezu. Bit će od velike pomoći mladim ljudima da lakše studiraju. Svaka im čast, čestitam im i ovim putem na njihovim nagradama.

Mogu li studij i nogomet skupa?

- Izvedivo je, sve se može kad imaš motivacije i želje, kad znaš za što radiš. Samo treba vjerovati u to. Ima li kakvih ustupaka? Upisao sam izvanredni fakultet pa nisam imao obvezu dolaziti na predavanja, dogovarao sam ispite kad sam mogao. To mi je bilo olakšanje sa strane fakulteta i mislim da se sve može.

Je li ikom od kolega savjetovao da upiše neki faks?

- Nikom ne želim ništa pričati, svatko ima svoj put. Netko ne želi, netko ne. Sve je na njima, neću nikom pričati. Oni svi znaju što žele biti u životu - zaključio je Luka Ivanušec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti