Obavijesti

Sport

Komentari 29

Ivanušec došao u Nizozemsku! Dočekali su ga kao zvijezdu...

Ivanušec došao u Nizozemsku! Dočekali su ga kao zvijezdu...

Direktno s amsterdamskog aerodroma zaputit će se na liječnički pregled, a potom će potpisati višegodišnji ugovor s Feyenoordom

VIDEO

Gotovo cijelo ljeto trajalo je natezanje Dinama i Feyenoorda oko Luke Ivanušeca. Nizozemci su ga uporno htjeli, 'modri' ga nisu puštali prije utakmica s AEK-om, a ni cifra ih nije previše zadovoljila. No, uporni Feyenoord nije puštao, lomio je i lomio hrvatskog prvaka pa u konačnici i slomio.

Pokretanje videa...

Luka Ivanušec 01:12

Luka Ivanušec (24) često je bio osporavan i kritiziran, nekad i pretjerano, no u proljetnom dijelu prošle sezone pokazao je o kakvoj klasi je riječ. Sam je vukao Dinamo do naslova prvaka pa potom se i vratio u reprezentaciju Hrvatske nakon što je propustio Svjetsko prvenstvo u Katru. 

Luka Ivanušec nakon utakmice protiv Sparte u suzama se oprostio od Dinama

Sve to mu je donijelo status vruće robe na tržištu i priliku za stepenicu dalje u razvoju nogometne karijere. Dinamo je pobijedio Spartu Prag (3-1) u prvoj utakmici play-offa Europske lige, a posljednju utakmicu odigrao je Luka Ivanušec. Zabio je gol u preokretu pa se u suzama oprostio od maksimirske publike nakon četiri godine. Karijeru će nastaviti u nizozemskom Feyenoordu koji ga je platio deset milijuna eura. 

Ivanušec stigao u Nizozemsku 

Navijači Dinama su ga obožavali, a ne sumnjamo da će tako biti i u Feyenoordu. Hrvatski reprezentativac je u petak u jutarnjim satima stigao u Amsterdam nakon cjeloljetnih pregovora. Po dolasku na aerodrom Schiphol dočekala ga je oduševljena skupina navijača Feyenoorda u potrazi za autogramom i fotografijom.

Ivanušeca su dočekali kao zvijezdu i igrača od kojeg se jako puno očekuje. U njemu vide idealno pojačanje za Ligu prvaka, kreatora i ubojito krilo koje će asistirati, zabijati i razigravati. Navijači Feyenoorda pratili su svaki njegov korak pa se tako tijekom jutra na Twitteru mogla pronaći i mapa kretanja aviona u kojem se nalazio. 

Nakon što je udovoljio željama, sastao se s delegacijom Feyenoorda, a uskoro je na njemu osvanuo i šal novog kluba. Direktno s aerodroma zaputio se na liječnički pregled u Rotterdam, a potom će potpisati ugovor s novim klubom. 

Luka Ivanušec nakon utakmice protiv Sparte u suzama se oprostio od Dinama

Za Dinamo je odigrao 172 utakmice, zabio 36 golova i asistirao za 20. Uz to je osvojio četiri naslova prvaka i jedan Kup. Posljednja utakmica protiv Sparte bila je nabijena emocijama. Rasplakao se nakon što je izašao iz igre, a igrači su ga bacali u zrak ispred sjeverne tribine koja mu je skandirala.

- Želim se zahvaliti svim navijačima na ovakvom oproštaju, nisam očekivao da će biti ovako. Hvala svima, Boysima i zapadu. Ispalo je najbolje što je moglo ispasti. Idemo dalje. Pratit ću svaku utakmicu, navijat ću u svakoj, ostat ću u kontaktu sa puno suigrača, pratit ću sve. Od sada sam najveći fan Dinama.

POGLEDAJTE VIDEO: 'OVO JE KLUB KOJI SE NIKOGA NE BOJI'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige
ARSENAL TUGUJE

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige

Manchester City ništa nije prepustio slučaju i u posljednjem kolu Premier lige pobijedio je West Ham 3-1. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić postali su prvaci, City je naslov osvojio četvrti put u nizu i 10. put u povijesti

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci
RIJEKA IZGUBILA ČETVRTU U NIZU

Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci

OSIJEK - RIJEKA 2-0 ‘Bijelo-plavi’ nisu pobijedili prvoligaša s Rujevice čak 617 dana. Posljednji put Osijek je pobijedio Rijeku još 10. rujna 2022. Do ove utakmice... Jurišić je zabio u petoj, a Matković u 72. minuti