Obavijesti

Sport

Komentari 6

Ivica ekskluzivno za 24sata: Ovi dečki su moji nasljednici

Ivica ekskluzivno za 24sata:  Ovi dečki su moji nasljednici
5

Naš najbolji skijaš u povijesti za 24sata analizirao je mogućnosti svojih nasljednika: Vidovića, braće Kolega, Vukelića... Hrvatska će u današnjem muškom slalomu imati šestoricu predstavnika

VIDEO

Hrvatska danas ima odlične skijaše, sjajnu reprezentaciju. Počnimo od Filipa Zubčića (23). On je jedan veliki dječak, što je i dobro i loše istodobno. Prilično je djetinjast, ali s vremenom će sazreti. Međutim, ta razigranost ima i svoje dobre strane.

Fizički je strahovito potentan, a i tehnika mu je već na zavidnoj razini. Ima jedan od najkraćih zavoja u veleslalomu, a to će u idućim godinama još nadograđivati. Mislim da u veleslalomu može u budućnosti ostvarivati vrhunske rezultate.

Istok Rodeš (20) juniorski je svjetski prvak i, čim ga ugledaš, jasno ti je da je prirodno jak. Sjajan je slalomaš i na dobrom je putu da se uskoro ustabili u toj disciplini te da redovito osvaja bodove u Svjetskom kupu. Čini mi se da ima i potencijal da bude kompletan skijaš, da može biti vrhunski i u svim ostalim disciplinama.

William Vukelić (18) po fizičkoj konstituciji najpogodniji je za veleslalomaša. Još dok je bio u dječjem skijanju vidio sam da je vrlo nadaren. I on se može razviti u kompletnog skijaša, no veleslalom mu, prema tjelesnoj građi, najviše pristaje.

Matej Vidović (23) je vrhunski slalomaš, pobjeđivao je i mene na utrkama. Premda je vrlo visok, 191 centimetar, odlično stoji na skijama i po meni ima čistu liniju te često, kad treniramo, skupa gledam njegove tragove. Žao mi je tek što se nije od početka karijere držao i drugih disciplina jer bi mu to pomoglo i u slalomu.

On je odmah odlučio specijalizirati se, no nije jedinstven po tome. Bilo je i drugih skijaša koji su se odmah odlučili za samo jednu disciplinu. Ako izdrži još koju sezonu, vjerujem da se može ugurati među 30 najboljih slalomaša svijeta.

Eliasa Kolegu (19) najbolje poznajem od svih. Zovem ga Vanilija, kao i svi u reprezentaciji. Čak i znam priču kako je dobio taj nadimak. Dao mu ga je prijatelj Jakov Jozić, njegov vršnjak. Kad je Jakova mama pitala kako se zovu ti dečki koje je upoznao, on se nikako nije mogao sjetiti Eliasova imena. Odgovorio joj je: ‘Ije, je... Ma zove se Vanilija’. I tako mu je taj nadimak ostao. Ja ga zovem isključivo tako, a i moj otac. Elias s mojom ekipom trenira već godinama, kondicijske treninge imamo skupa još od 2009. ili 2010. Vrlo je nadaren, ali je i vrlo inteligentan dečko, ne samo za skijanje.

Može se reći da je osjećajna duša te da je jako srčan. Inače, on vam sve uzima k srcu, a to ponekad i nije baš dobro. Premda, jako srčani ljudi imaju neku posebnu kvalitetu, koja se očituje u prilikama u kojima morate iz sebe izvući maksimum. Nadam se da će se nastaviti i dalje razvijati, zasad odlično vozi slalom, a vjerujem da može biti odličan i u drugim disciplinama.

Njegov brat Samuel (17) je, pak, supertalent za skijanje. On isto trenira s nama na Mljetu i već je u gotovo svim segmentima srušio moje rekorde, koje imam na raznim stazama, poput tračanja po stijenama i sličnih stvari. Zbilja je vrlo nadaren za sport i za razliku od brata Vanilije, Samuel je pravi fakin.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
KLJUČNA UTAKMICA SEZONE

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli