Obavijesti

Sport

Komentari 112

Ivica peti u superkombinaciji u Banskom, a Zrnčić-Dim 15.!

Ivica peti u superkombinaciji u Banskom, a Zrnčić-Dim 15.!
7

Ivica Kostelić povećao je prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa! Peto mjesto superkombinacije bilo je dovoljno za novih 45 bodova! U nedjelju se vozi slalom!

VIDEO

Ivica Kostelić je nakon solidnog slaloma bio četvrti, a nakon dosta slabog Super G-a uspio je doskijati do petog mjesta superkombinacije u Banskom! Ivica svakako više nije u onoj formi koja ga je krasila u siječnju, ali napravio je još jedan veliki korak ka osvajanju velikog Kristalnog globusa!

Slalomska vožnja bila je solidna, bez većih grešaka, ali spora. Ni blizu najboljih Kostelićevih izdanja. Super G je bio još slabiji. U disciplini u kojoj je na nedavno završenom SP-u osvojio broncu, napravio je dvije kobne pogreške, na samom početku i kraju staze u Bugarskoj. 

- Nikako ne mogu biti zadovoljan zbog glupe greške kakva se meni ne smije događati. Solidno sam vozio i kad sam već prošao sve veće zamke na kraju sam zeznuo sam sebe. U nedjelju će biti jako teško. Grange je u velikoj formi i jedino se nadam da mogu odvoziti dvije dobre i kvalitetne slalomske vožnje i tako zadržati prednost u borbi za malim Globusom u slalomu - rekao je Ivica Kostelić nakon utrke.

Na koncu 0.55 zaostatka za Innerhoferom. Drugi je bio Neureuther, a treći Mermillod Blondin za kojim je 'Profesor' zaostao 0.22. Natko Zrnčić-Dim je uzeo 15. mjesto te je prokomentirao:

- Bilo je previše grešaka, nije bilo ritma. Sretan sam jedino zbog dobre slalomske vožnje. U nedjelju opet slijedi borba i nadam se da neće biti grešaka kao danas u superveleslalomu.

Današnja vožnja bila je za zaborav, ali Ivica itekako može biti zadovoljan. Dva najveća konkurenta, Cuche i Svindal, nisu vozili pa je hrvatski skijaš povećao prednost. U ukupnom poretku ima 1294 boda, Cuche 725, a Svindal 713. 

U nedjelju se u Banskom vozi slalom, prva vožnja počinje u 10 sati.

LIVE, 2. VOŽNJA - SUPER G

Ivica Kostelić je završio peti, a Natko Zrnčić-Dim 15.!

Moelgg je loše skijao, iza Ivice, a Neureuther je doskijao do drugog mjesta. Pao je Grange, pobijedio je Innerhofer! 

Krenuo je Ivica, mala nesigurnost na početku, na prvom prolazu ima 0.70 prednosti u odnosu na Innerhofera, na drugom je ostalo 0.17 viška, na trećem kasni 0.03. Prošao je kroz cilj sa 0.55 zaostatka, greška pred sam kraj za četvrto mjesto!

Krenuo je Natko koji ima 0.65 ispred Innerhofera zbog prve vožnje! Na prvom prolazu još ima 0.33 viška, a na drugom zaostaje čak 0.71, na trećem već 1.12. Ušao je u cilj, 12. je!

Ispred našeg dvojca ostali su još samo Tissot i Bank

Upravo je Innerhofer preuzeo vodstvo, a kreće posljednjih 10 skijaša!

Točno pola skijaša, njih 15, završilo je drugu vožnju. Vodstvo je od Siebera preuezo Blondin. Sad kreću oni najbolji, Myhre, Innerhofer...

Dva hrvatska skijaša, Zrnčić-Dim i Kostelić, kreću 26., odnosno 27.

U drugoj vožnji superkombinacije, Super G-u, spustilo se sedam skijaša, a vodstvo zasad drži Sieber.

LIVE, 1. VOŽNJA - SLALOM

Neureuther je vozio gotovo bez pogreške i on je u cilj ušao 'ispred' Ivice, doskijao je na drugo mjesto i gurnuo naše na četvrto i peto mjesto

Manfred Moelgg se ugurao između Grangea i hrvatskog dvojca. Ima 0.24 prednosti u odnosu na Ivicu.

Tin Široki spustio se 24., a zauzeo je 20. mjesto s 4.21 sekundi zaostatka za vodećim.

Jean Baptiste Grange, nesumnjivo u najboljoj slalomskoj formi, što je potvrdio i na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu, preuzeo je vodstvo. Sjajna vožnja bez greške i 0.61 prednosti u odnosu na Kostelića

Ivica Kostelić krenuo je šesti, a na prvom prolazu je imao isto vrijeme kao i Natko. Kroz cilj je ipak imao 0.22 prednosti i zasjeo je na vrh

Natko Zrnčić-Dim krenuo je četvrti i kasnio je na prvom prolazu za Bankom. U nastavku ga je uspio prestići


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"