Obavijesti

Sport

Komentari 1

Ivica Olić: Nisam očekivao ovakav uspjeh u Bayernu

Ivica Olić: Nisam očekivao ovakav uspjeh u Bayernu
1

Hrvatski nogometni reprezentativac u redovima Bayern Münchena, Ivica Olić (30), dao je opsežan intervju za službenu internetsku stranicu kluba...

VIDEO

Ivice, jeste li računali prije transfera iz HSV-a u Bayern da možete ovdje tako uspjeti?
- Ne, nisam to očekivao jer je konkurencija u Bayernu velika. Ali od početka sam dao jasno do znanja da ću davati sve od sebe i boriti se za svaku minutu provedenu na travnjaku.
Na jesen ste imali ozbiljnu ozljedu. Potom ste u domaćoj utakmici protiv Maccabija igrali prvi put od početka. Od tada je Bayern pobijedio u deset narednih utakmica.
- To je prekrasna priča. Jako sam sretan što nam sada ide tako dobro. Prethodno smo prosipali previše bodova u Bundesligi, pa sada moramo nadoknaditi propuštenu. Ali još uvijek nismo prvi, pa moramo i dalje naporno raditi do samog kraja sezone. Protiv Mainza (prošlog vikenda) su nam na klupi sjedili igrači poput Klosea i Riberyja.
Oni su spremni za povratak. Bojite li se da ćete izgubiti svoje mjesto u prvoj postavi?
- Situacija je vrlo jasna. Svi žele igrati i svi su sposobni za to jer imamo vrhunske igrače. Trenutno imam mjesto u prvih 11, a ono što mogu je nastaviti igrati kao dosad i davati sve od sebe. Ako ću i morati sjediti na klupi, kada dobijem priliku dat ću sve od sebe. Najvažnija stvar za mene oduvijek je uspjeh momčadi.
Trka na travnjaku vaš je zaštitni znak. Odakle takva filozofija?
- Mislim iz inata. Oduvijek sam igrao tako tijekom karijere. To je uvijek bila moja snaga i postao sam poznat po tome. Trenutno imam puno uspjeha i nadam se da će se tako i nastaviti.
Jeste li zadovoljni vašim golgeterskim učinkom (7 golova u Bundesligi u 16 utakmica, 2 gola u Ligi prvaka iz 4 utakmice)?
- Kada vidim koliko sam utakmica odigrao i kada pogledam koliko sam golova zabio, zadovoljan sam. Moj bundesligaški rekord je 14 postignutih golova i mislim da ga mogu srušiti.
Bili ste prvaci igrajući u hrvatskoj i ruskoj ligi, ali još niste u Bundesligi?
- Da, ali ove će se godine to promijeniti. Dobro stojimo u prvenstvu, u Kupu smo također još "unutra", a u Ligi prvaka imamo priliku barem proći u sljedeći krug (u četvrtfinale). Fiorentina je jaka momčad, ali mislim da smo mi definitivno favoriti u tom dvoboju.
Mogu li vas trofej ili dva s Bayernom utješiti za neodlazak s hrvatskom reprezentacijom na Svjetsko prvenstvo?
- Naravno da sam tužan zbog izostanka s SP-a jer je to najvjerojatnije za mene bila posljednja prilika za nastup na tom natjecanju. Želio sam užasno biti ondje jer sam cijeli u sportu, ali opet, sada imam priliku za dugi odmor.
Živjeli ste u Berlinu, Moskvi i Hamburgu. Kako se vama i obitelji sviđa život u Bavarskoj?
- Obitelj je jako sretna. Pronašli smo jako lijepu kuću, a moji dečki imaju prijetelje. München je za mene sjajno mjesto, a također zato što nije daleko od Hrvatske.
Kako provodite vaše slobodno vrijeme?
- Prvodim puno vremena s obitelji, a posebno sa svojim dečkima igrajući nogomet. Obojica imaju Bayernove dresove s brojem 11 i domaće i gostujuće, te obojica žele zabiti što više golova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna