Sport

Komentari 16

Ivica: Opet sam pao u poretku. U samoći mi najviše fale djeca

Ivica: Opet sam pao u poretku. U samoći mi najviše fale djeca

Kostelić se nalazi kod grada Penzance u Engleskoj gdje sudjeluje na regati samaca. Sam je na jedrilici u regati koja broji 1000 milja i još jednom probija vlastite granice. Javio se nakon dana punog razočaranja

Proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić danas je avanturist. Nakon velebne skijaške karijere dao se u osvajanje zabačenih dijelova svijeta po ekstremnoj hladnoći pa zatim posvetio jedrenju koje mu je velika ljubav dugi niz godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Upravo na 24sata možete pogledati serijal njegove plovidbe preko Atlantika gdje je bio sa Sašom Drobcem Calisteom Antoineom.

Ivica je jedan od onih ljudi koje mjesto ne drži. Kada je statično, onda je i dosadno. Monotono. Pa se tako dao u novu avanturu, na 4. izdanje regate Drheam cup, veliku nagradu Francuske u offshore jedrenju.

To je samačka regata od 1000 milja koja starta iz Cherbourga, prelazi La Manche i prolazi pored rta Land's End te nastavlja prema hridi Fastnet. Slijedi duga traversada Irskog mora i Biskajskog zaljeva do točke okreta kod Royana, a zatim ide uz francusku atlantsku obalu prema sjeveru i cilju u luci La Trinite sur Mer. Samo za najhrabrije i odvažnije, pogotovo kada dođe do trase po Biskajskom zaljevu.

Utrka je startala u nedjelju pa se dan nakon početka regate Ivica javio putem Facebooka, kao što to čini uvijek.

- Nemam puno razloga za zadovoljstvo. Nakon dobrog starta uslijedile su pogreške, ali sam se uspio opet popeti u poretku tijekom prelaska La Manchea. U noći je moja skupina, koja se nalazila bliže engleskoj obali, ostala bez vjetra. Stvorila se tipična "Jadranska" situacija u kojoj netko dobije vjetar, netko ne, ali nitko ne zna zašto - napisao je Kostelić u objavio pa dodao:

-  Sinoć je profitirala skupina na otvorenom moru pa sam ujutro i ja otišao tamo, ali tim potezom nisam dobio ništa. Ponovno sam pao u poretku. Malo sam umoran, vruće je sa 12-15 čvorova ESE. Noćas se očekuju nevere u Irskom moru, dolazak hladne fronte predviđen je za sutra popodne. Sljedeća točka okreta je Fastnet.

- U samoći mi najviše nedostaju moja djeca.

Najčitaniji članci