Obavijesti

Sport

Komentari 95

Ivica razočarao: U Val d'lsereu u slalomu zauzeo je 16. mjesto

Ivica razočarao: U Val d'lsereu u slalomu zauzeo je 16. mjesto
4

Nakon prve vožnje slaloma u Val d'Isereu Ivica Kostelić bio je sedmi sa sekundom zaostaka za Hircherom. Nije Ivica bio pravi ni u drugoj vožnji i završio je tek kao 16.

VIDEO

Neprepoznatljivo. Tako je vozio Ivica Kostelić slalom u Val d'lsereu. Hrvatski skijaš bio je tek 16. Prvo je mjesto osvojio francuski skijaš Alexis Pinturault. Na drugom je mjestu njemački skijaš Felix Neureuther, a treći je Austrijanac Marcel Hirscher. 

Da će biti problema za Ivicu moglo se vidjeti već u prvoj vožnji. Nije Ivica bio onaj stari i prvu je vožnju završio sa sekundom zaostatka za vodećim Marcelom Hirscherom. Bio je na sedmom mjestu. No svaku je nadu u dobar plasman Ivica "ubio" drugom vožnjom.

Loše odvožena staza, teški uvjeti i tek 16. mjesto. Puno smo više očekivali od Ivice Kostelića. A  vjerojatno je i on očekivao puno više. Njegova reakcija kad je ušao u cilj u drugoj vožnji bila je dovoljan pokazatelj što Ivica misli o svom nastupu. 

Rezultati, slalom, druga vožnja:

  • 1. Alexis Pinturault 1:36.55
  • 2. Felix Neureuther + 0.50
  • 3. Marcel Hirscher + 0.57
  • 4. Andre Myhrer + 1.06
  • 5. Jens Byggmark + 1.09
  • 6. Manfred Pranger + 1.10
  • 7. Cristian Deville + 1.32
  • 8. Mario Matt + 1.51
  • 9. Wolfgang Hoerl + 1.55
  • 10. Fritz Dopfer + 1.56
  • ...
  • 16. Ivica Kostelić + 1.81

Live druge vožnje:

>>> Gotov je slalom u Val d'Isereu! Prvo je mjesto osvojio francuski skijaš Alexis Pinturault. Na drugom je mjestu njemački skijaš Felix Neureuther, a treći je Austrijanac Marcel Hirscher. Naš Ivica Kostelić s dvije loše slalomske vožnje zauzeo je tek 16. mjesto.

>>> Ivica Kostelić je na startu! Hrvatski skijaš ima priliku pokazati da je prva vožnja bila samo slučajnost. No neće biti lako Ivici. Staza je u lošem stanju, a vidljivost je sve lošija. Ivica ima  0.40 sekundi prednosti ispred prvoplasiranog Myhrera. Puno je izgubio na prvom prolazu Ivica i ostalo je samo 0.14. Na drugom je izgubio sve i zaostaje 0.11. Na kraju je Kostelić završio kao 11. sa 0.75 sekundi.

>>> Deset najboljih skijaša na startu. Vidljivost je sve manja, staza je sve lošija i neće biti lako našem Ivici Kosteliću i ostalim skijašima koji tek trebaju startati. Na prvom mjestu je Andre Myhrer. Drugi je Jens Byggmark, a na trećem mjestu trenutno je Wolfgang Hoerl. 

>>> Pred nama je još 15 najboljih skijaša. Trenutno je u vodstvu Wolfgang Hoerl koji je odlično odvozio drugu vožnju slaloma. Iza njega je Manfred Moelgg, a na trećem mjestu je Ted Ligety. 

>>> Trenutno je u vodstvu austrijski skijaš Wolfgang Hoerl ispred Davida Chodounskyja. Treći je Adam Zampa.

>>> Počela je druga vožnja slaloma u Val d'Isereu.  Chodounsky je prvi skijaš koji se spustio stazom. Naš Ivica Kostelić drži sedmo mjesto nakon prve vožnje. Za vodećim Marcelom Hirscherom zaostaje punu sekundu.

Rezultati, slalom, prva vožnja:

  • 1. Marcel Hirscher 48.49
  • 2. Manfred Pranger + 0.23
  • 3. Felix Neureuther + 0.27
  • 4. Stefano Gross + 0.44
  • 5. Christian Deville + 0.66
  • 6. Alexis Pinturault + 0.73
  • 7. Ivica Kostelić + 1.00

Live prve vožnje:

>>> Francuz Alexis Pinturault sa startim brojem 17 slalomsku stazu u Val D'Isereu prošao je za 49.11, što je bilo brže 0.27 sekundi od Ivice Kostelića. Ivica je trenutačno sedmi.

>>> Nakon što se stazom u Val d'Isereu spustilo 15 skijaša vodi Austrijanac Marcel Hirscher. Ivica Kostelić je na šestom mjestu sa sekundom zaostatka za Hirscherom.

>>> Ivica Kostelić na šestom je mjestu sa sekundom zaostatka za vodećim Hirscherom nakon što se stazom spustilo 11 skijaša. Drugi je Manfred Pranger, a treći Felix Neureuther.

>>> Ivica Kostelić u cilj je ušao s rezultatom 49:49 sekundi, što mu je dovoljno tek za peto mjesto trenutno. Ivica uoči druge vožnje ima zaostatak od sekunde za vodećim Hirscherom.

>>> Nakon što se slalomskom stazom spustilo pet skijaša vodi Austrijanac Marcel Hirsch s rezultatom 48.49 sekundi. Kreće Ivica Kostelić.

>>> Prvi se stazom u Val d'Isereu spustio Talijan Stefano Gross. On je u cilj ušao s rezultatom 48.93 sekundi.

>>> Organizatori su imali velikih problema s vremenom, te je staza u vrlo lošem stanju.

>>> U 14.sati počinje prva vožnja slaloma u Val d'Isereu. Ivica Kostelić kreće kao šesti.

Najava:

Organizatori slaloma u Val d'Isereu imaju velikih problema s vremenom pa su zbog novih oborina start utrke pomaknuli na 14.00 sati, dok će druga vožnja biti na rasporedu u 17.00 sati pod reflektorima.

Start utrke inače je trebao biti u 10 sati.

Organizatori utrka u Val d'Isereu i prošle su godine imali problema s vremenom, ali tada su zbog nedostatka snijega utrke Svjetskog kupa prebacili u Beaver Creek.

Na današnjem slalomu u francuskom skijalištu nastupit će i dva hrvatska predstavnika, Ivica Kostelić startat će s rednim brojem 6, dok će Dalibor Šamšal krenuli kao 55.

Ivica je nakon nastupa u Beaver Creeku prošlog vikenda imao bolove u desnom koljenu, ali ovog tjedna trenirao je normalno, te nastup u slalomu (subota) i veleslalomu (nedjelja) ne dolazi u pitanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića
SUSRET 32. KOLA HNL-A

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića

Lokomotiva cijelu sezonu igra sjajan nogomet i Rijeku čeka jako težak zadatak vratiti se na vrh HNL-a. Pogotovo jer se momčad Silvija Čabraje bori s Osijekom za jedino preostalo mjesto koje vodi u Europu

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše