Obavijesti

Sport

Komentari 58

Ivica slavljem u paralel-slalomu najavio ludnicu na Sljemenu!

Ivica slavljem u paralel-slalomu najavio ludnicu na Sljemenu!
8

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobijedio je u paralelnom slalomu u Münchenu. Po 'kup' sistemu izbacivao je Jansruda, Herbsta, Neurethera i Lizerouxa

VIDEO

Divno je kao pobjednik čuti hrvatsku himnu ispred 35.000 navijača, rekao je najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nakon sjajne pobjede u paralelnom slalomu u Münchenu.

Sljemenska trka koja će se održat 4. i 6. siječnja nije mogla dobiti bolju najavu. Kostelić novu godinu otvorio je uvjerljivim slavljem u minhenskom Olimpijskom parku. Profesor je potukao konkurenciju u disciplini koja se nakon dugo godina vratila u kalendar Svjetskog skijaškog kupa te je osvojio novih 100 bodova i 40 tisuća švicarskih franaka.

Na hibridnoj slalomsko-veleslalomskoj stazi Ivica je pred 25.000 gledatelja po kup sistemu redom bio brži od Kjetila Jansruda, Reinfrieda Herbsta, Felixa Neureuthera te u finalu je slavio nad Julianom Lizerouxom.

- Imao sam pravi osjećaj, pogotovo u prvom laufu, kada sam shvatio da je najbolje voziti klasičnom slalomskom tehnikom. Nakon toga se nisam obazirao na vanjska vrata, a nisu mi zasmetali ni udarci zastavice po licu. Tata je, naime, rekao: "Najbrži si i sa zastavicama po glavi!" - izjavio je Kostelić koji je u polufinalnoj trci kacigom pokupao jednu od zastavica s kojom je ušao u ciljnu ravninu.

Na dvjema identičnim paralelnim stazama, 'crvenoj' i 'plavoj' snagu je odmjerilo 15 skijaša i skijašica te dvoje natjecatelja s pozivnicom. Međusobno su se križali 1. i 16. skijaš po WCSL listi, 2. i 15... Nakon toga uslijedilo je četvrtfinale, polufinale, utrka za treće mjesto te veliko finale. Ivica je sve faze prošao kao od šale.

- Osobno sam bio uvjeren da mogu napraviti puno nakon što sam u četvrtini finala pobijedio Herbsta. U polufinalu protiv Felixa Neureuthera bilo je teško, jer je on imao dobar start, a i prednost domaćeg terena. Sve u svemu, sretan sam,  zadovoljan i spremam se za Sljeme. Vidimo se u Zagrebu!

U finalu Kostelić je u prvoj vožnji pred Lizerouxom stekao prednost od 0.41 stotinkom koju je u drugoj vožnji sačuvao. S novih 279 bodova uključio se u borbu za veliki kristalni globus i najavio ludnicu na zagrebačkom Sljemenu u četvrtak.

- Sve u svemu, sretan sam,  zadovoljan i spremam se za Sljeme. Vidimo se u Zagrebu!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku