Obavijesti

Sport

Komentari 84

Kostelić je konačno prvi! Bježi Hirscheru velikih 130 bodova

Kostelić je konačno prvi! Bježi Hirscheru velikih 130 bodova
7

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić u Kitzbühelu je osvojio treće mjesto u slalomu, a treći je put uzastopce pobijedio u kombinaciji, dostigavši Kjetila Andrea Aamodta...

VIDEO

Kad Ivica jednom preuzme vodstvo u ukupnom poretku, nitko ga više neće prestići, uvijek je govorio Ante Kostelić.

Prošle sezone Ivica vodstvo nije ispustio, osvojio je Veliki globus, samo je 2009. zbog bolova u leđima izgubio “jedinicu”.

U Kitzbühelu je jučer ponovo postao najbolji skijaš svijeta. U slalomu je osvojio treće mjesto, u jedinoj klasičnoj kombinaciji u Svjetskom kupu uvjerljivo je pobijedio. Sa 160 kombiniranih bodova preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku i ispred Marcela Hirschera, koji je diskvalificiran zbog “haklanja” vrata u drugoj vožnji, ima prednost od čak 130 bodova.

Nedjeljnim trećim mjestom u slalomu Kostelić je povećao prednost i u poretku slalomaša. Čak 175 bodova bježi jučerašnjem pobjedniku, Talijanu Cristianu Devilleu, a Hirscher zaostaje 185 bodova. Do kraja slalomske sezone ostale su samo četiri utrke te je Ivica tako vrlo blizu obrane Maloga globusa.

Kostelić je u Kitzbühelu dostigao rekord Kjetila Andrea Aamodta. Norvežanin je do jučer bio jedini u povijesti koji je na legendarnoj stazi triput zaredom bio najbolji u kombinaciji, 1998., 1999. i 2000., no Kostelić je pobjedama 2010., 2011. i 2012. stao uz bok Aamodtu.

Odličnim vikendom u Kitzbühelu Ivica je nastavio sa sjajnim rezultatima u siječnju. Sigurno neće srušiti prošlosezonski rekord s 999 bodova, no poslije Kitzbühela Kostelić je u ovogodišnjem siječnju prikupio 526 bodova.

Već u utorak vozi se novi slalom sezone, noćna utrka u Schladmingu.

'Nije bilo savršeno'

Ne mogu reći da je bilo savršeno. U spustu sam definitivno morao biti bolji. Čak i u slalomu. Napravio sam dvije velike pogreške, ali su one shvatljive jer sam stvarno dosta riskirao - rekao je Kostelić i dodao:

- Prvi sam opet u ukupnom redoslijedu i to je lijepo. Ali, osjećam da mi nedostaje nešto bodova iz brzih disciplina. Taj dio moramo popraviti.

Rezultati slaloma u Kitzbühelu:

1. Cristian Deville (Ita) 1:39.19

2. Mario Matt (Aut) +0.72

3. Ivica Kostelić (Hrv) +0.78

4. Steve Missillier (Fra) +0.95

5 Jens Byggmark (Šve) +1.44

Poredak skijaša u slalomu:

1. Kostelić (Hrv) 545 bodova

2. Deville (Ita) 370

3. Hirscher (Aut) 360

Ukupan poredak skijaša u Svjetskom kupu:

1. Kostelić (Hrv) 855 bodova

2. Hirscher (Aut) 725

3. Feuz (Švi) 585

LIVE

Druga vožnja

Krenula je druga vožnja slaloma u Kitzbühelu.

Austrijanac Wolfgang Hoerl za sada drži vodeću poziciju nakon što se deset skijaša okušalo u drugoj vožnji.

Spence Brand za njim zaostaje 84 stotinki, dok je Francuz Mermillod za sada treći.

Drugi frnacuski skijaš Alexis Pintural pokušao je nadoknaditi zaostatak za vodećima, ali na kraju je pogriješio i nije završio trku.

Slovenski skijaš Mitja Valentić nije završio trku zbog greške koja se često u posljednje vrijeme spočitava Hirscheru, 'haklao' je vrata.

Austrijanac Reinfried Herbst trenutno je drugi, dok Kanađanin Spence i Amerikasnac Kasper dijele treće mjesto.

Ni Stefano Gross, čiji je trener postavljao stazu za drugu vožnju na Streifu napravio je grešku i nije stigao do cilja. Treći je to skijaš koji nije zvršio drugu vožnju.

Talijan Giuliano Razzoli istisnuo je Austrijanca s prvog mjesta. Iako je izgubio veliku prednost koju je stvorio u gornjem dijelu staze uspio je zadržati prednost i zasjesti na prvo mjesto sa nešto više od sekunde prednosti.

Benjamin Raich smjestio se na treće mjesto iza sunarodnjaka Hoerla i Talijana Razzolija.

Još se šest skijaša mora spustiti stazom u Kitzbühelu prije nego nastupi Ivica Kostelić.

Vožnju nisu završili ni Moelgg ni Baeck. Druga vožnja 'melje' mnogo više žrtvi.

Andre Myhrer je s sprednosti od 53 sotinski ispred Talijana Razzolija zauzeo prvo mjesto.

Steve Missillier brzo je oteo Šveđaninu vodeću poziciju. Ostavio je Myhrera na 90 stotinki zaostatka na drugom mjestu.

Jens Byggmark namučio se da se zadrži na stazi i uspio doći do do drugog mjesta izguravši sunarodnjaka Myhrera.

Cristian Deville doskijao je nakon odlične vožnje do prve pozicije s vremenom 47.70.

Marcel Hirscher nakon kontroverzije u prvoj vožnji u kojoj je stigao do trećeg mjesta, drugu je vožnju odradio vrlo agresivno, ali stigao tek do drugog mjesta. Hirscher je pokazao borbenost i odlučnost, ali nedovoljno za prvo mjesto.

Nije dugo trajalo. Hirscher je opet diskvalificiran. 

Spušta se Ivica!

Ivica Kostelić je na startu. Nije krenuo previše oštro, ali griješi u gornjem dijelu staze. Usporio je nakon druge greške i izgubio 90 stotinki u odnosu na Devilla i stigao do drugog mjesta

Mario Matt posljednji je krenuo u drugu vožnju i pokazao odličnu formu i kontrolu na već poprilično lošoj stazi. Matt se na kraju ipak uspio ugurati ispred Ivice sa samo pet stotinki prednosti. 

Prva vožnja

Počela je slalomska utrka u Kitzbühelu. Kiša koja pada od jutra pomalo ometa skijaše. Snijeg je vrlo mekan i stvarat će probleme skijašima.

Talijan Cristian Deville prvi je na startu slaloma u Kitzbühelu.  Talijan je u odličnoj formi i  postavlja prvo vrijeme na Streifu, 51.49.

Grange je startao kao drugi, ali već na početnom dijelu staze prošao je preko vrata i izgubio svoju priliku u slalomu.

Ivica je na startu

Odličan početak za Ivicu koji lovi dobar ritam. Oporavio se očito nakon pada na treningu i sada ima 30 stotinki prednosti. Do cilja je stvorio već 72 stotinke prednosti ispred Talijana Devillea. Ivica Kostelić trenutno je vodeći nakon što su slalom odvozila tek dva skijaša, a Francuz Grange diskvalificiran.

Myhrer se spustio kao četvrti i zaostaje 1,39 sekundi za Ivicom

Marcel Hirscher idući je na startu. Prvi u Svjetskom kupu često 'gazi' vrata, no grešku nije ponovio u slalomskoj vožnji u Kitzbühelu. U prvom dijelu staze zaostaje 25 stotinki za Ivicom, no u srednjem dijelu staze Hirscher puno bolje vozi. No u završno dijelu Hirscher je izgubio i zaostaje 20 stotinki za Ivicom i trenutno je drugi

Mario Matt savršenom je prvom vožnjom preuzeo vodeću poziciju u poretku sa vremenom od 50.76. Zaostatak Ivice Kostelića za Austrijancem je samo 0,01 stotinki.

Marcel  Hirscher ponovno je diskvalificiran nakon što su snimke pokazale da je 'nagazio' odmah prva vrata na samom startu slaloma. Četvrti je to put da je Austrijanac kažnjen zbog iste pogreške.

Čini se kako su se suci predomislili jer se Marcel Hirscher opet vratio na tablicu i na treću poziciju. Snimke su pokazale prolazak preko vrata, ali izgleda da su naposljetku iz FIS-a ipak drugačije protumačili njegov prolaz kroz/ preko vrata.

Benjamin Reich se spustio kao 16 i doskijao do desete pozicije s velikim zaostatkom od gotovo dvije sekunde.

Ted Ligetty dobro je krenuo no u donjem dijelu staze morao je 'spašavati' vožnju. Gotovo je izgubio ravnotežu, ali uspio se zadržati na stazi i stići do 15. mjesta uoči druge vožnje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše