Obavijesti

Sport

Komentari 550

Hajduk se poigrao s lokosima, Kouassi i Gotal po dva gola...

Hajduk se poigrao s lokosima, Kouassi i Gotal po dva gola...
8

Bijeli su ukupno zabili osam golova protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, ali tri nisu priznata zbog zaleđa. Lokomotiva je cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje

VIDEO

Splićani su se prošetali Kranjčevićevom ulicom u nedjelju navečer. Po dva gola zabili su Sandro Gotal i Jean Kouassi, još jedan dodao i kapetan Mario Maloča iz penala, za pobjedu Hajduka protiv Lokomotive (2-5). 

Dva gola u prve dvije minute

Jean Kouassi upisat će se u povijest Prve HNL jer je u 15. sekundi zabio jedan od najbržih golova u hrvatskom prvenstvu. Dobio je loptu na desnoj strani, pa iz mjesta s desnog ruba šesnaesterca desnom nogom pogodio suprotne rašlje Olivera Zelenike

No dok je Torcida tek započela pjesmu za proslavu gola, Petar Mišić već je stigao izjednačiti u drugoj minuti utakmice. S desne se strane probio u sredinu i s 20-ak metara pucao lijevom nogom dok su ga igrači Hajduka samo promatrali. 

Gotal dvostruki strijelac u prvom poluvremenu

Gosti iz Splita bolji su bili i nakon tog zanimljivog početka utakmice. Tino Sven Sušić u 18. minuti navukao je dvojicu na sebe na desnom krilu i podvalio za Sandra Gotala. Napadač je otišao gotovo do gol-aut linije s desne strane šesnaesterca, ali iz teškog kuta nekako svejedno pronašao malu mrežicu Zelenike

Samo dvije minute poslije Gotal je preselio na drugu stranu šesnaesterca, a na visoko ubacivanje Gorana Jozinovića s lijeve strane, glavom je još jednom prevario Zeleniku koji će pokušati što prije zaboraviti ovu utakmicu. 

Pajaču drugi žuti u 45. minuti

U posljednjoj minuti prvog poluvremena drugi žuti karton dobio je Marko Pajač. Lokomotivin igrač izvukao se nekoliko minuta prije, kad nije suđen penal nakon što je zakačio Mikanovića na ulasku u šesnaesterac, ali kao da nije shvatio upozorenje, na centru je preoštro startao i dobio drugi žuti.

S 3-1 se otišlo u svlačionice, a u 65. minuti Hajduku je suđen penal nakon što je Šovšić zapeo nogu Sušiću. Mirno ga je realizirao kapetan Mario Maloča za 4-1, no i s igračem manje, Lokomotiva je smanjila u 71. minuti. 

Mrčela smanjio, Kouassi zaključio priču

Stoper Tomislav Mrčela ostao je sam na pet metara od Hajdukova gola i nije imao težak zadatak, nego je zabio za smanjenje na 2-4. Zanimljivo, Mrčela nije započeo utakmicu, nego je u 23. minuti ušao umjesto Čalušića, kojeg je Ivković zamijenio zbog tri brza gola Hajduka u prvom poluvremenu.

U mirnoj igri poslije Mrčelinog gola, konačnih 5-2 za Hajduk postavio je Kouassi. Nakon što je otvorio utakmicu golom u prvoj, zatvorio ju je golom u pretposljednjoj minuti, a opet je zaslužio i ocjenu više zbog ljepote gola. Malo s lijeve strane namjestio se na udarac desnom nogom i pogodio dalje rašlje Zelenike.

Hajduk zabio osam

Hajduk je zapravo zabio osam golova, ali tri su poništena zbog zaleđa. Prvo je Maglica u 16. minuti bio par centimetara bliže od stopera Lokomotive, pa mu nije pomoglo što je prebacio istrčalog Zeleniku, a u 60. je slavlje Anđelkovića kratko trajalo jer je Kouassi ometao Zeleniku. Posljednji poništeni gol bio je nakon još jednog zaleđa, ovaj put asistenta Kouassija, pa to što je Maglica napokon pogodio mrežu nije ništa značilo. 

Promašaji Maglice i Rukavine

Utakmicu su obilježili i veliki promašaji Antona Maglice i Ante Rukavine. Napadač Hajduka upropastio je odličnu kombinaciju Sušića i Kouassija, koji su ga u 36. minuti izbacili na lijevu stranu šesnaesterca, a on s deset metara desnom nogom promašio prazan kut gola Zelenike. 

U drugom poluvremenu promašio je i nemoguće, nakon što je prošao tri igrača Lokomotive i predriblao i golmana, pa promašio praznu mrežu u 74. minuti, a u 78. minuti opet je išao jedan na jedan protiv Zelenike koji je pročitao njegov udarac.

Rukavina je pak u 29. minuti probio Milovića i gurnuo loptu kroz noge Maloči, samo da bi pucao ravno u Kalinića sa 16 metara, a tri minute poslije Bartolec ga je iz auta pronašao samog u petercu, no dojučerašnji član Dinama promašio je loptu. Debitirao je i Jerko Leko, ali solidan nastup neće mu previše značiti uz 2-5 na semaforu.

Hajduk je ostvario drugu pobjedu u nizu, došao do sedam bodova ukupno i vratio se na -5 u odnosu na Dinamo. Lokomotiva je u četiri utakmice skupila tri boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 550
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...