Obavijesti

Sport

Komentari 4

Ivo u 2. kolu nakon predaje Tipsarevića, Martić dobila King

Ivo u 2. kolu nakon predaje Tipsarevića, Martić dobila King
1

Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo Wimbledona nakon što mu je Srbin Janko Tipsarević predao meč nakon 59 minuta igre pri vodstvu hrvatskog igrača 7:5, 3:1

VIDEO

Nakon 59 minuta igre pri vodstvu našega igrača 7:5, 3:1 došlo je do predaje, a razlog je bila Tipsarevićeva ozljeda koja ga je mučila još na turniru u Eastbourneu.

Oba su tenisača čvrsto držala svoje servise do 6:5 za Karlovića, kada je oduzeo servis 23. nositelju ovogodišnjeg Wimbledona. Drugi je set također bio ravnopravan do četvrtog gema, kada je pri vodstvu 2:1 Div sa Šalate uzeo ponovo servis srpskom tenisaču. Već u sljedećem gemu Tipsarević je predao meč.

Uspio je Zagrepčanin u samo 59 minuta opaliti 14 aseva, a imao je i fantastičnih 93 posto osvojenih poena na prvi servis (25 od 27). Karlović nije dozvolio ni jednu break priliku na svoj servis, dok je iskoristio dvije od četiri šanse za oduzimanje servisa srpskom tenisaču. Karlović je imao i 29 winnera u odnosu na samo 12 Tipsarevićevih.

Bio je to drugi susret te dvojice tenisača, a nakon što je Tipsarević slavio ove godine na američkoj turneji u Delray Beachu, Karlović je poravnao rezultat na 1-1.

U drugom kolu Karlović je igrati s pobjednikom susreta Clement - Kubot.

Petra Martić preskočila Amerikanku King, u drugom kolu na Pironkovu

Hrvatska tenisačica Petra Martić (20) pobijedila je u prvom kolu Grand Slama u Wimbledonu Amerikanku Vaniu King (22) sa 5:7, 6:2, 6:2 za sat i 53 minute igre

Splićanka, inače 98. igračica svijeta, zapravo se bolje snašla u festivalu oduzetih servisa. U meču ih je ukupno bilo 13, od toga je Martić protivnici servis "otela" osam puta, dok je Amerikanki, 92. igračici svijeta, to za rukom pošlo pet puta.

Kad se bolje pogleda statistika, čovjek bi pomislio da Petra nikako nije mogla dobiti taj meč. Postotak prvog servisa bio je očajan, samo 50 posto (Amerikanka 79 posto), napravila je osam dvostrukih servis-pogrešaka i osvojila samo 67 posto poena na prvi servis. No, nakon što je u prvom setu posustala pred sam kraj, druga dva uvjerljivo je dobila iako je nekoliko puta gubila servis.

Bio je to prvi dvoboj dviju tenisačica, a pobjeda je otišla na stranu Hrvatice, koju u drugom kolu čeka Bugarka Cvetana Pironkova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu