Obavijesti

Sport

Komentari 4

Ivušić: Toliko mi je drago zbog Livija. Zaslužuje svaku sekundu

Ivušić: Toliko mi je drago zbog Livija. Zaslužuje svaku sekundu

Stvarno nam nije ništa falilo, što bi se reklo, ni ptičjeg mlijeka. Organizacija vrhunska. Teško će se to ponoviti jer je za igrače bilo čak i predobro. I zato je SP bio kvalitetan, kaže golman Hrvatske

VIDEO

Na Svjetskom prvenstvu nije zaigrao, no da je bilo potrebno uskočio bi u kopačke, obukao rukavice i stao među stative hrvatske nogometne reprezentacije. Ivica Ivušić jedini je Riječanin u reprezentaciji koji je brončanu medalju iz Katra stavio oko vrata pa po povratku napravio pravu turneju po Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

slavlje u svlačionici 00:45

Ivušić je nakon velikog zagrebačkog dočeka prvo došao na Viškovo, zatim otišao u Osijek te se ponovno vratio na Kvarner gdje je dočekan i u prostorijama NK Halubjana.

- Iskreno, još se ništa nije sleglo. Puno lijepih trenutaka dogodilo se odjednom. Trebat će malo vremena da sve dođe na svoje mjesto. Veliki ponos i sreća, presretni smo što smo uspjeli donijeti broncu u svoju Hrvatsku - rekao je Ivušić u razgovoru za HRT.

Dominik Livaković držao je konce na golu, briljirao protiv Brazilaca i najzaslužniji je što smo dogurali do polufinala. Da i ne pričamo o obranjenim penalima Japancima.

- Teško je i gledati i igrati, pogotovo kad igraš za reprezentaciju. Veliki stres je gledati s klupe, ne možeš utjecati, a želiš pomoći. Napravili smo veliki rezultat i svi smo ponosni. Ja sam u službi reprezentacije, što god treba, ako treba braniti - branit ću, ako treba biti podrška - ja sam podrška i time se vodim. Jako mi je drago zbog Livakovića, kakav je turnir imao, zaslužuje svaku sekundu toga. Presretan sam što sam bio te priče i bio podrška - rekao je Ivušić.

Kakvo je bilo iskustvo?

- Velika stvar za mene, iskustvo dijeliti svlačionicu s takvim veličinama. Trideset i pet dana proživljavati te trenutke, ostat će mi urezano za sva vremena. Ponavljam, presretan sam i prezadovoljan što sam bio dio te priče.

Svi pričaju o uvjetima u Kataru. Kakvi su bili vama?

- Stvarno nam nije ništa falilo, što bi se reklo, ni ptičjeg mlijeka. Organizacija vrhunska, teško će se to ponoviti jer je za igrače bilo čak i predobro. Uvjeti fantastični, trening kamp na 10 minuta od hotela, najdalji stadion 35 minuta... Stvarno je bilo sve organizirano da se nogometaši mogu fokusirati samo na nogomet. I zato je prvenstvo bilo kvalitetno.

Je li vama nogometašima bolje kada prvenstvo dođe ovako usred sezone ili na kraju?

- Bilo je malo čudno svima. Navikli smo na nešto drugo, ali nemam loših iskustva kao ni ostali. Jer nisi iscrpljen nakon cijele sezone, dolaziš u nekom ritmu. Nije bilo problema ni što se tiče vrućine jer su svi stadioni klimatizirani. U nekim trenucima je čak bilo i hladno.

Koliko odmora ste dobili, kada se vraćate u NK Osijek?

- Nakon nove godine se moram priključiti ekipi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka