Obavijesti

Sport

Komentari 149

'Iza ovog vođenja Hajduka će ostati pustoš. Završit će četvrti'

'Iza ovog vođenja Hajduka će ostati pustoš. Završit će četvrti'

Hajduk danas ima 200 zaposlenih, a prije je bilo 60, treba to nahraniti. Klub se zadužuje, a ima dugove od ranije. Nije dobro što je 70 posto golova zabio preko Livaje, momčadi treba lider, kaže bivši izbornik

VIDEO

Bivši nogometaš i trener Hajduka, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac (54) osvrnuo se na proteklu polusezonu HNL-a i nekadašnji klub.

Smatra da model upravljanja Hajdukom pod Lukšom Jakobušićem nije dobar.

POGLEDAJTE VIDEO: Hajdukov kalendar za 2022.

Pokretanje videa...

Hajdukov kalendar za 2022. VIDEO

- Hajduk danas ima 200 zaposlenih, prije je bilo 60. Treba to nahraniti. Klub se zadužuje, a ima dugove od ranije. Ugovori nogometašima jako su veliki, a Hajduk je četvrti, o tim stvarima treba razmišljati. Brine me što će se dogoditi, mislim da će iza ovog vođenja kluba nastati pustoš. Hajduk je nestabilan, kao i ova korona situacija - rekao je Štimac za Sport Klub.

Marko Livaja najbolji je momčad lige, Hajduk zaostaje samo pet bodova za vodećom trojkom Dinamom, Rijekom i Osijekom, euforija se vratila u Split.

- Momčad koja počiva na jednom igraču nije momčad. Livaja je igrač koji još želi igrati na najvišem nivou, u ligi "petice". U punoj je zrelosti, a jako je puno učinio za klub i pokrenuo poznatu nam euforiju. Dok sam bio izbornik, a on bio u U-21 reprezentaciji, bio sam siguran da ću ga zvati, da će ta karijera biti velika. Negdje se usporila, ali on ima klasu - rekao je Štimac i nastavio:

- Nije dobro što je 70 posto golova Hajduk zabio kad je Marko bio strijelac ili asistent. Trener mi se dopao, brzo je pronašao balans u momčadi, ali je i iskazao da ne osjeća podneblje. Nakon pobjede protiv Dinama remizirao je s Lokomotivom. To mora što prije naučiti.

U 8. kolu 1. HNL susreli se Istra i Hajduk

Kad je u pitanju borba za naslov, nekadašnji "vatreni" ne dvoji...

- Dinamo će biti prvak. Ima najveću širinu, financijski je najstabilniji i zna osvajati trofeje. Osijek je igrao pragmatično, ali nije igrao najbolji nogomet, za razliku od Rijeke. Zato mislim da će Osijek završiti drugi, bit će bolji nego što je bio najesen, a Rijeka ima momčad za treće mjesto. Hajduk će biti četvrti.

Spominje se dolazak Nikole Kalinića u napad, ali to nije ono što treba "bilima", smatra Štimac.

- Hajduku je potreban lider u obrani, igrač koji će nositi zadnju liniju momčadi s autoritetom klase i potencijalom vođe momčadi.

Tko je najbolji trener HNL-a?

- Nenad Bjelica. Goran Tomić je odličan, uspio je napraviti rezultat gdje god je došao i to zaslužuje respekt - kaže Štimac.

Aktualni izbornik Indije fokusiran je na nastavak kvalifikacija za Azijski kup.

- Imamo treću rundu kvalifikacija za prvenstvo Azije, a s olimpijskom reprezentacijom kvalifikacije. Razgovarat ćemo o produljenju suradnje. Miran sam, imam posao i ne razmišljam baš ni o čemu - kaže Igor Štimac.ž

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja