Obavijesti

Sport

Komentari 38

Dinamu u Europskoj ligi prijete Man. United, Arsenal, Borussia

Dinamu u Europskoj ligi prijete Man. United, Arsenal, Borussia
1

Dinamo u posljednjem kolu Lige prvaka tek treba izboriti europsko proljeće, a dokopa li se Europske lige, neće biti nositelj ako ne pobijedi Manchester City. I mogao bi na velikane

VIDEO

Kolo prije kraja europskih nogometnih kupova idealan je trenutak za pregled ljestvica Lige prvaka i Europske lige u svjetlu mogućeg Dinamova prezimljavanja u jednom od tih natjecanja.

"Modri" će 11. prosinca na Maksimiru od 18.55 dočekati Manchester City i izboriti nastavak natjecanja u Europskoj ligi kao treći neovisno o svojoj utakmici ako Atalanta u drugoj utakmici skupine C ne pobijedi Šahtar u Harkivu, a do drugoga mjesta i Lige prvaka mogu samo pobijede li Manchester City i Šahtar ne pobijedi Atalantu.

Pokretanje videa...

00:18

Za ždrijeb osmine finala Lige prvaka situacija poprilično čista, prvoplasirani su domaćini drugoplasiranima u uzvratu i momčadi iz svoje skupine i države ne mogu igrati jedna protiv druge.

To znači da bi Dinamo, da ovako završi grupna faza Lige prvaka, u slučaju prolaska s drugog mjesta čekala nemoguća misija i okršaji s nekim od ovih velikana: PSG, Bayern, Juventus, Liverpool, Barcelona i Ajax uz jednog "uljeza", Leipzig.

 
Pet razloga zašto će Dinamo proći: Bjelica, Šahtar, Pep...
Pet razloga zašto će Dinamo proći: Bjelica, Šahtar, Pep...

Realnijom se čini opcija prezimljavanja u Europskoj ligi, gdje ide osam trećeplasiranih sastava iz Lige prvaka. Četiri momčadi s većim brojem bodova među njima nositelji su, a četiri s lošijim nisu. I tu Dinamo ne stoji najbolje.

Pod pretpostavkom da Dinamo ne napravi senzaciju i svlada Manchester City, završit će ispod crte jer će ga sigurno prestići netko iz skupine H (Ajax, Valencia ili Chelsea), skupine G (Zenit ili Lyon), skupine F (Inter ili Borussia Dortmund) i skupine E (Liverpool, Napoli ili Salzburg). U tim skupinama trećeplasirani će imati najmanje sedam bodova, a Dinamo bi remijem imao šest.

Pokretanje videa...

30:01

Nositelji u ždrijebu šesnaestine finala Europske lige, dakako, bit će i pobjednici 12 skupina od kojih su zasad samo tri sigurna - Sevilla, Celtic i Espanyol. Uz njih bi, kako sad stvari stoje, to mogli biti i Kopenhagen, Basel, Sporting, Arsenal, Rangers, Gent, Borussia Mönchengladbach, Braga i Manchester United.

Na prvu loptu za momčad Nenada Bjelice to ne djeluju kao neprelazna imena. Sevilla je ove sezone u najboljoj formi jer je u prvenstvu treća s tek bodom manje od Barcelone i Real Madrida, a Manchester United i Arsenal u velikoj su krizi iako u Europskoj ligi bodovno stoje dobro. Protiv nekih protivnika kao što su Kopenhagen ili Gent, koji je izbacio Rijeku u play-offu kvalifikacija, Dinamo bi imao vrlo dobre šanse za napredovanje, a tu su i stari znanci poput Salzburga, Lyona i Basela.

Samo šest igrača u Europi igra više nego Bruno Petković!
Samo šest igrača u Europi igra više nego Bruno Petković!

Ždrijeb osmine finala Lige prvaka na rasporedu je 16. prosinca, termini utakmica 18./19., 25./26. veljače i 10./11., 17./18. ožujka. Ždrijeb šesnaestine finala Europske lige također je 16. prosinca, prve su utakmice 20. veljače, a uzvrati 27. veljače.

Neki od mogućih protivnika Dinama u Europskoj ligi:

(ako ne pobijedi Manchester City i završi treći)

  • Salzburg
  • Borussia Dortmund
  • Lyon
  • Chelsea
  • Sevilla - osigurala 1. mjesto
  • Kopenhagen
  • Basel
  • Sporting
  • Celtic - osigurao 1. mjesto
  • Arsenal
  • Rangers
  • Espanyol - osigurao 1. mjesto
  • Gent
  • Borussia Mönchengladbach
  • Braga
  • Manchester United


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu