Obavijesti

Sport

Komentari 3

Izbornik Jasmin Repeša: Žao mi je zbog gledatelja

Izbornik Jasmin Repeša: Žao mi je zbog gledatelja
1

Argentinci su odigrali mnogo bolje od nas, ali mi smo tome pridonijeli tome. Nismo bili koncentrirani kao u prve dvije utakmice, kaže Jasmin Repeša

VIDEO

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Nikša Prkačin nije bio zadovoljan nakon poraza od Argentine.
- Nijedan poraz nije dobar, pogotovo ne poraz od 25 razlike. No ako se već morao dogoditi, dogodio se u dobro vrijeme. Sad smo lagano zakomplicirali skupinu, ali nadm se da će Argentina pobijediti Ruse, ili mi Litvu. Dvasedeset pet razlike nije realan rezultat, ali mi smo grozno otvorili utakmicu. Trice smo pucali 0-10 u prvom poluvremenu. Ništa nije ulazilo. Protiv Australije bilo je dijametralno suprotno. Sve je ušlo. Da su večeras ušle barem tri, bili bi u egalu do poluvremena, govorio je Nikša i stalno nezadovoljno odmahivao glavom.
- Ma zamislite, 44 poena za 38 nminuta, pa to je katastrofa. Nisu oni ni puno dali, ali mi smo zabili premalo.
Netko je pitao ne mislite li da ste precijenili olimpijske prvake.
- Apsolutno nismo. Nismo ispoštovali ono što smo se dogovorili u svlačionici. Nismo ih uspjeli pretrčati niti dobiti obrambeni skok.
Nikša ne misli da ovaj poraz može utjecati na daljni nastup momčadi na olimpijskom turniru.
- Ne vjerujem da možemo dvaput odigrati ovako loše. Nije sramota izgubiti od olimpijskog prvaka, ali je sramota izgubiti 25 razlike - zaključio je kapetan.
Izbornik Jasmin Repeša se najprije ispričao svim hrvatskim navijačima zbog predstave s Argentinom.
- Argentinci su odigrali mnogo bolje od nas, ali mi smo u mnogome pridonijeli tome. Nismo bili koncentrirani kao u prve dvije utakmice. Na parketu se nisu provodile taktičke zamisli o koje smo se dogovorili. I ako se tome doda loš šuterski dan, posebno u prvom poluvremenu u kojem smo promašili sve otvorene šutove, onda je teško bilo i očekivati neki bolji rezultat - rekao je Repeša i dodao:
- Žao mi je zbog gledatelja koji su se nakon dugo vremena opet vratili košarci. Međutim nadam se da ćemo izvući pouku iz poraza i shvatiti da samo s ekstra pristupom i ekstra koncentracijom možemo funkcionirati na ovoj razini olimpijskog turnira.
Jasko se osvrnuo i na jedan detalj koji ga je zasmetao.
- Ne volim nikakve priče o kalkulacijama, koje je mjesto bolje za razigravanje u četvtrtfinalu i koji bi nam suparnik bio bolji. Nije mi se svidjelo poslije prve dvije utakmice što su se počele javljati razne priče. Pa čak se i u momčadi pričalo jel nam bolja Grčka, Španjolska, koga treba izbjeći. Moramo gledati sebe i graditi pobjednički mentalitet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"