Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Izgleda žonglerski, ali može biti itekako nezadrživ za sve'

'Izgleda žonglerski, ali može biti itekako nezadrživ za sve'
5

Najvažnije je igrača dočekati na pogrešnoj nozi. Danas se to najbolje vidi kod Messija, on takvom lakoćom prolazi igrače. Pogrešan korak je čekao i Ronaldo

VIDEO

Ovaj dribling je težak i rijetko se igrači odlučuju na njega, rekao je Sammir.

Za kraj svoje škole driblinga izabrao je jedan za koji je i sam rekao da se zapravo graniči sa žonglerskim trikovima.

- Nije uobičajen dribling, ali može biti vrlo efikasan i atraktivan. Na taj način igrače danas najčešće prolazi Portugalac Cristiano Ronaldo - objasnio je Sammir.

Dinamov najbolji igrač i sam rijetko tehniciranjem dribla suparničke igrače.

- Za to se ipak treba poklopiti nekoliko stvari. Najvažnije je, uostalom kao i u svakom driblingu, igrača dočekati na krivoj nozi.

Nekoliko puta tijekom škole driblinga Sammir je isticao da je za uspješan dribling najvažnije protivnika uloviti na pogrešnoj nozi.

- To se danas najbolje vidi kod Messija. Čeka do zadnjeg trena, tek kad vidi kako mu se igrač postavio kreće u dribling. Zbog toga Argentinac to radi takvom lakoćom - rekao je Dinamov veznjak i nastavio:

- Ronaldo je isto tako čekao igrača, njegov ‘bicikl’  je bio toliko uspješan. Na vrhuncu je bio nezadrživ.

Sammirova škola driblinga

KORAK 1: Trebate početi normalno tehnicirati, to uglavnom potpuno zbuni suparnika, jer rijetko koji igrač to očekuje na utakmici.

KORAK 2: Nakon nekoliko udaraca desnom nogom jednostavno ‘okružim’ loptu, odnosno samo prijeđem preko nje ne taknuvši ju.

KORAK 3: Sve se to mora brzo odraditi, jer protivnički igrač neće samo stajati i gledati. Zato je dobro još jednom ‘okružiti’ loptu.

KORAK 4: Nakon tehniciranja i nekoliko varki prelaženja preko lopte krećem u dribling, odnosno prolazim protivničkog igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju