Obavijesti

Sport

Komentari 7

Izgubio je životnu bitku: Umro legendarni Nizozemac Ricksen

Izgubio je životnu bitku: Umro legendarni Nizozemac Ricksen
14

Ricksenu je 2013. godine dijagnosticirana amiotrofična lateralna skleroza, a doktori su mu rekli kako će živjeti još samo 18 mjeseci. Uspio je pobijediti previđanja i poživjeti šest godina

VIDEO

Preminuo je Fernando Ricksen (43), bivši nizozemski reprezentativac i legendarni igrač Glasgow Rangersa. Informaciju je u srijedu ujutro objavio škotski klub.

Ricksen se posljednjih šest godina borio s teškom bolešću. Amiotrofična lateralna skleroza, bolest koja je života stajala i Stephena Hawkinga, dijagnosticirana mu je 2013. godine i od tada je vodio veliku bitku. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:42

Kada su mu rekli od čega boluje, liječnici su mu prognozirali još samo 18 mjeseci života. U počecima je uspijevao nastaviti sa svakodnevnim obvezama, voditi život kao i prije oboljenje, a njegovala ga je supruga Veronika uz pomoć medicinske službe. Posljednje mjesece života proveo je u škotskoj bolnici St. Andrew.

- Ne smijem kćeri ispričati što se događa jer ne znam kako bi to prihvatila. Ona razumije da tata ne može govoriti ni hodati, ali mislim da ne shvaća da umire. Ljutit sam zbog bolesti, što ovisim o drugim ljudima i ne mogu ništa sam. teško je reći. Ne bojim se umiranja. Ali osjećam se uplašeno kad ne mogu disati zbog bolesti. Bojim se kad se gušim - pričao je u lipnju bivši nogometaš koji je suprugu Veroniku upoznao za vrijeme igranja u Zenitu. S njom je dobio kćer Isabellu (5). Fernando je, iako u bolničkom krevetu, u lipnju kćerkicu iznenadio za rođendan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:30

Ricksenova borba za život ujedinila je nogometni svijet, a bivši igrač Nacho Novo, s kojim je šest godina igrao u Škotskoj, posvetio mu je tetovažu na nozi, dok su ga u bolnici posjećivali bivši suigrači Giovanni Van Bronckhorst, Michael Mols i Arthur Numan. 

- On je moj idol, moj najbolji prijatelj i borac. Volim te, brate - poručio je Novo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💙❤️💙❤️💙

A post shared by Nacho Novo (@nnovo10) on

Ricksen je legenda Glasgow Rangersa

Fernando Ricksen (42) je bivši nizozemski nogometaš koji je igrao na poziciji desnog beka ili desnog veznog. U karijeri je nastupao za Fortunu Sittard, AZ, Glasgow Rangerse te ruski Zenit.

Karijeru je završio u klubu u kojem je i počeo profesionalnu karijeru - Fortuni. Za Nizozemsku reprezentaciju ima 12 nastupa, a imao bi ih i više da se 2003. godine nakon pobjede protiv Bjelorusije nije žestoko napio u jednom striptiz klubu.

ALS (amiotrofična lateralna skleroza) je bolest centralnog živčanog sustava te je jedna od najučestalijih bolesti motornog neurona. Početni simptomi su uglavnom neprimjetni pa se često zanemaruju.

Okarakterizirana je slabošću u rukama, nogama i mišićima za disanje, govor i gutanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja