Obavijesti

Sport

Komentari 106

Iznenađenje u sastavu: Debi Petkovića, i Kovačić u prvih 11

Iznenađenje u sastavu: Debi Petkovića, i Kovačić u prvih 11
1

Hrvatska nogometna reprezentacija otvara ciklus kvalifikacija za Euro 2020. godine večeras u 20.45 protiv Azerbajdžana na Maksimiru. Nakon promjena u sastavu i ozljeda izbornik Dalić istrčat će s 'novim' sastavom

VIDEO

Lovre Kalinić će braniti, Josip Brekalo biti desni bek, ali Zlatko Dalić ipak se odlučio i za dvije promjene u odnosu na očekivani sastav za otvaranje kvalifikacija za Euro 2020. i okršaj s Azerbajdžanom (20.45, Nova TV).

Naime, u prvih 11 će se, doznaju Sportske novosti, naći Bruno Petković i Mateo Kovačić.

Dinamov je napadač u sjajnoj formi, a Ante Rebić je načet ozljedom, tek se prošli vikend vratio u Eintrachtov sastav, i možda ga je bolje sačuvati za Mađarsku. 

Evo gdje možete gledati uživo okršaj Hrvatska - Azerbajdžan
Evo gdje možete gledati uživo okršaj Hrvatska - Azerbajdžan

Kovačić bi, pak, u sredini terena trebao biti uz Rakitića, jer Marcelo Brozović također je nedovoljno zaliječen. Kovačiću će to biti jubuilarni 50. nastup za Hrvatsku. Tin Jedvaj danas će obaviti posljednji test da se vidi hoće li opće ostati u konkurenciji za Mađarsku ili će u Leverkusen na daljnju terapiju.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić imat će težak posao na otvaranju kvalifikacija za nadolazeće europsko nogometno prvenstvo. On ne može računati na devetoricu od 23 igrača sa Svjetskog prvenstva.

Prva je dilema već na golu. To se pitanje ponavlja od reprezentativnog okupljanja - hoće li na golu biti Dominik Livaković ili Lovre Kalinić? Prvi golman reprezentacije ne mijenja se tako lako, ali Livi je u odličnoj formi dok Lovre ne brani u klubu. No, na golu reprezentacije već je nekoliko puta pokazao da se radi o klasnom golmanu.

Obranu bi mogli držati Vida (71 nastup) i četvorka koja zajedno ima deset nastupa za A vrstu: Barišić (4), Livaković (3), Ćaleta Car (2) i Bartolec (1). U zadnje se vrijeme spominje i neka nova, 'divlja' mogućnost s Josipom Brekalom na desnom beku. Brekalo je ofenzivni igrač i zasigurno bi to bio velik izazov za njega.

U veznom redu siguran je 'El Clasico duo' - Ivan Rakitić i Luka Modrić. Na jednom će krilu biti Ivan Perišić, a na ostalim su pozicijama moguće rotacije. Na zadnjem veznom mogao bi biti Marcelo Brozović koji se tek oporavio od ozljede, a na krilu bi se mogao naći također tek oporavljeni Ante Rebić

Ako spomenuti dvojac neće moći igrati moglo bi se dogoditi da na krilu zaigraju Nikola Vlašić ili Josip Brekalo što bi trebalo značiti da Bartolec starta na boku. U nekom novom raspletu postoji i mogućnost starta Brune Petkovića. To bi značilo da će u veznom redu biti Rakitić i Modrić, a ispred njih Rebić/Vlašić, Kramarić i Perišić. Ta bi momčad bila ultraofenzivna i teško je očekivati baš takav potez izbornika Dalića.

Zagreb: Hrvatska reprezentacija odradila trening

Mogući sastavi:

Hrvatska 4-3-3

Livaković/Kalinić - Bartolec/Brekalo, Vida, Ćaleta-Car, Barišić - Modrić, Brozović (Badelj), Rakitić - Brekalo/Rebić/Vlašić, Kramarić, Perišić

Hrvatska 4-3-3 (SN)

Kalinić - Brekalo, Vida, Ćaleta-Car, Barišić - Rakitić, Kovačić - Kramarić, Modrić, Perišić - Petković.

Hrvatska 4-2-3-1

Livaković/Kalinić - Bartolec/Brekalo, Vida, Ćaleta-Car, Barišić - Modrić, Rakitić - Brekalo/Rebić/Vlašić, Kramarić, Perišić - Petković

Za pravi odgovor morat ćemo pričekati do izlaska zapisnika oko sat vremena prije utakmice. Što bi bilo, kad bi bilo, možda i Milan Badelj na zadnjem veznom, Kovačić uz Modrića i Rakitića ili pak neko neočekivano rješenje - sve će se znati kad bude 'na papiru'. Utakmica počinje u 20 sati i 45 minuta na Maksimiru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica