Obavijesti

Sport

Komentari 1025

'Bili' si poklonili pobjedu za 111. rođendan: Hajduk srušio Slaven

'Bili' si poklonili pobjedu za 111. rođendan: Hajduk srušio Slaven
7

U 23. kolu HT Prve lige Hajduk je kod kuće pred desetak tisuća navijača slavio protiv Slaven Belupa s 3-1. Za domaćina su zabijali Sahiti, Grgić i Livaja, dok je jedini gol Koprivničana djelo Zapate

Nogometaši Hajduka proslavili su 111. rođendan kluba pobjedom 3-1 protiv Slaven Belupa u susretu 23. kola Prve HNL igranom pred 10.000 gledatelja na stadionu Poljud.

Pokretanje videa...

Nikola Kalinić vratio se u Hajduk: Igrao sam za velikane, ali ovo je poseban trenutak VIDEO

U slavljeničkom raspoloženju pred 10.000 gledatelja, koliko je zbog epidemioloških pravila bilo dozvoljeno na Poljudu, Hajduk je pobjedom proslavio svoj rođendan.

Hajdukov 'Dream team' gazi i kad nije kompletan, a Valdas je i nakon 10 utakmica neporažen!
Hajdukov 'Dream team' gazi i kad nije kompletan, a Valdas  je i nakon 10 utakmica neporažen!

Treća je to uzastopna pobjeda Hajduka u nastavku sezone, a s nova tri boda splitski sastav je barem privremeno skočio na drugo mjesto ljestvice sa 44 boda, pet manje od vodećeg Dinama. No, oba sastava imaju i utakmicu manje, međusobni ogled.

"Bijeli" su u drugi dio sezone krenuli s dvije gostujuće pobjede. Najprije je momčad Valdasa Dambrauskasa svladala Šibenik na Šubićevcu rezultatom 3-1, a zatim je prošlog vikenda slavila i protiv Gorice s uvjerljivih 4-0. Međutim, glavna vijest na Poljudu ovih dana je povratak Nikole Kalinića, koji se nakon 12.5 godina vratio u klub. I protiv Slavena odmah zaigrao od prve minute zajedno s Markom Livajom.

Split: Utakmica Hajduk - Slaven Belupo na dan obilježavanja 111. godina Hajduka

Upravo su Livaja i Kalinić u 13. minuti sjajnom akcijom izigrali suparničku obranu, nakon čega je Kalinić odličnom loptom pronašao Emira Sahitija koji je izbio sam ispred suparničkog vratara i lagano poentirao za 1-0 i veliko slavlje navijača Hajduka.

U 23. minuti pucao je Kalinić s ruba kaznenog prostora, ali je odlično reagirao Ivan Sušak. Tri minute kasnije Hajduk je zabio i drugi gol. Nakon ubačaja iz kornera, lopta se odbila do Lukasa Grgića koji je pogodio za 2-0. Situacija se provjeravala, no sve je bilo čisto i sudac Ante Čuljak je pokazao na centar.

Split: Utakmica Hajduk - Slaven Belupo na dan obilježavanja 111. godina Hajduka

U prvom poluvremenu gosti nisu niti jednom ozbiljnije ugrozili suparnička vrata, no u nastavku susreta Slaven Belupo je iz prve prave akcije smanjio na 1-2. Marin Laušić, koji je ušao na poluvremenu, je u 53. minuti odlično proigrao Zapatu, Elez je "ispao", a Zapata lijepim udarcem s desne strane pogodio suprotan kut Subašićeva gola.

Godine prolaze, ljubav ostaje. Sretan ti rođendan, Hajduče!
Godine prolaze, ljubav ostaje. Sretan ti rođendan, Hajduče!

No samo devet minuta kasnije gosti su ostali s igračem manje. Antonio Bosec je zbog prekršaja nad Sahitijem dobio drugi žuti i Slaven je ostao s desetoricom u polju. Utakmica je prelomljena u 72. minuti. Golman Šušak je oborio Davida Čolinu, sudac je pokazao na bijelu točku, a Livaja svojim 18. golom ove sezone doveo Hajduk u prednost 3-1.

Split: Utakmica Hajduk - Slaven Belupo na dan obilježavanja 111. godina Hajduka

U posljednjem susretu ovoga kola sastaju se Osijek i Rijeka. Na ljestvici vodi Dinamo sa 49 bodova, Hajduk je drugi sa 44, dok Osijek i Rijeka imaju po 43 boda. Na začelju je Hrvatski dragovoljac sa 10 bodova.

Članovi Hajduka do rođendana srušili rekord: Više od 43.000!
Članovi Hajduka do rođendana srušili rekord: Više od 43.000!
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HT Prva liga, 23. kolo 15.00 , Poljud
Hajduk
Sahiti 13' Grgić 26' Livaja 71' (p)
3 : 1
Slaven Belupo
Zapata 52'
Sortiranje događaja

Kraj utakmice na Poljudu. Hajduk je zasluženo slavio golovima Sahitija, Grgića i Livaje. Zapata je donio Koprivničanima kakvu, takvu nadu golom na početku drugog poluvremena, no Bosec ju je drugim žutim izgasio.

83'

Ponovno je visio gol u mreži Slavena. Mikanović je uposlio Livaju, koji nije najbolje primio loptu. U nastavku akcije Grgić je još jednom testirao Suška.

76'

Nikola Kalinić izlazi uz ovacije poljudskih tribina. Zamijenit će ga Fossati.

71'

Livaja precizan s bijele točke. Hajduk ima 3-1!

70'

Penal za Hajduk!

Komentari 1025