Sport

Komentari 0

Izrešetali sprintera u Ekvadoru. Šef države: Djelovat ćemo silom

Izrešetali sprintera u Ekvadoru. Šef države: Djelovat ćemo silom

Ubijeni atletičar je bio specijalist za 200 metara, disciplini u kojoj je osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi 2019 i bio je najbolji sprinter u povijesti Ekvadora

Ekvadorski sprinter Álex Quinonez (32) ubijen je iz vatrenog oružja u jugozapadnoj luci Guayaquil, priopćilo je ekvadorsko Ministarstvo sporta.

Ubijeni atletičar bio je specijalist za 200 metara, disciplini u kojoj je osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi 2019. i bio je najbolji sprinter u povijesti Ekvadora.

- S dubokom tugom potvrđujemo atentat na našeg sportaša Álexa Quinoneza - objavilo je ministarstvo na svom Twitter računu.

Quiononez je pronađen mrtav u petak blizu ponoći, a bio je u društvu s još jednom osobom koja je također preminula. Predsjednik Ekvadora Guillermo Lasso također mu je odao počast na Twitteru:

- Naša najdublja sućut njegovim najdražima. Oni koji oduzimaju živote Ekvadorcima neće ostati nekažnjeni. Djelovat ćemo silom.

Quinonez je bio u finalu 200 m na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu, a ovog ljeta nije sudjelovao na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Najčitaniji članci