Obavijesti

Sport

Komentari 9

J. Koreja i Tunis slamka spasa: Tko može ponoviti Argentinu...

J. Koreja i Tunis slamka spasa: Tko može ponoviti Argentinu...
3

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu nastupit će 24 reprezentacije, od čega će njih 10 biti izvan europskog kontinenta. Najviše se očekuje od Južne Koreje i Tunisa

VIDEO

Na Svjetskom prvenstvu u Španjolsku nastupit će 24 reprezentacije podijeljene u četiri skupine po šest. Od te 24 reprezentacije deset će biti onih koje ne dolaze iz Europe.

Na prošlom SP-u samo je Argentina od neeuropskih reprezentacija izborila drugi krug, a u Španjolskoj bi se to ipak trebalo promijeniti jer je vraćen stari format, gdje nakon raspleta po skupinama slijedi osmina finala, a ne više famozne dvije skupine od po šest momčadi pa polufinale. Tako će u drugi krug umjesto dosadašnjih 12 momčadi, sada ići njih 16.

To će ipak omogućiti da u osmini finala vidimo najmanje dvije neeuropske momčadi, jer skupina A i skupina D imaju po tri neeuropske momčadi. Iako su sa četiri europske reprezentacije, drugi krug iz skupine C trebala bi izboriti i uvijek vrlo neugodna Južna Koreja.

Afrika sigurno ima predstavnika u osmini finala

Predstavnici Afrike na ovom SP-u bit će Tunis, Alžir i Egipat. Teško je očekivati da sve tri reprezentacije izbore osminu finala, ali realno je očekivati da to budu barem dvije. Naime, Tunis ima realne šanse da u skupini s Francuskom, Crnom Gorom, Njemačkom, Argentinom i Brazilom bude među četiri najbolje.

Alžir i Egipat imaju tu sreću da je s njima u skupini D i Australija, te će sigurno jedan od njih proći u osminu finala. Ipak, obje momčadi u drugom krugu bile bi iznenađenje, jer u toj su skupini još Španjolska, Hrvatska i Mađarska.

Južnoamerikanci autsajderi

Argentina je na prošlom SP-u bila najbolja neeuropska momčad i na kraju su završili kao 12. U tome im je najviše pomogla iznenađujuća pobjeda protiv domaćina Švedske te remi protiv Južne Koreje. Uz njih bolji su bili od Slovačke i Čilea.

Na ovom prvenstvu Argentina bi trebala biti bolja od Brazila, ali za drugi krug morat će iznenaditi Tunis, Crnogorce ili Njemačku. Iako nijedna od ovih reprezentacija nije sam vrh svjetskog rukometa, do drugog kruga će teško.

Brazil će bodove tražiti protiv Argentine, dok bi treća južnoamerička momčad Čile do bodova mogao protiv  Katara.

Južna Koreja predvodi Aziju

Južna Koreja, Katar i Saudijska Arabija bit će predstavnici Azije na prvenstvu. Katar i Saudijska Arabija bit će samo prolaznici, dok Južna Koreja želi popraviti dojam iz Švedske, kada su ispali već u skupini i na kraju završili kao 13.

Australija najlošija momčad prvenstva

Na SP-u će igrati momčadi iz pet konfederacija, a iz pete dolazi najlošija momčad na prvenstvu, Australija. 'Klokani' nemaju nikakve šanse da osvoje barem bod i njima će prvenstvo u Španjolskoj biti više kao lijepi izlet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi