Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ja sam američki kečer i u ring ulazim dok mi svira Thompson'

GENI KAMENI Nikad neću zaboraviti dan kad sam s hrvatskom zastavom ušao u ring. Nosim zastavu, predstavljam obitelj, sebe i domovinu, priča nam Mario Bokara (37), američki kečer hrvatskih korijena

Foto: Mario Bokara/Facebook
354 komentara

Poseban je to osjećaj, kad ogrnut hrvatskom zastavom koračam prema ringu, a u pozadini svira Thompson. To me pokreće, taj adrenalin i strast za ovime čime se bavim, priča nam Mario Bokara (37), američki kečer hrvatskih korijena.

POGLEDAJTE VIDEO:

A bavi se profesionalnim hrvanjem ili, kako to zovu Americanci, 'professional wrestling', uprizorenom borbom kojoj je cilj samo jedno, zabaviti ljude. No da bi to napravio trenira jednako žestoko kao i MMA borci. 

Posted by Mario Bokara on 13. veljače 2017

Dok Thompson svira, on udara

Mariju Bokari, kao i ostalima u njegovoj branši, kruna karijere bila bi nastup u WWE i WrestleMania.

No ide ide korak po korak. 

- Nije me strah raditi, nije me strah preznojiti se i gurati sebe dalje nego što se moj protivnik voljan gurati, Mario Bokara se ne boji, Mario Bokara je neustrašiv - priča američki profesionalni hrvač dok u pozadini promotivnog videa svira Thompsonova pjesma "Dolazak Hrvata", a na zidu stoji hrvatska zastava. 

 

Hrvatska je prekrasna, htio bih se vratiti

Idoli su mu Hulk Hogan, Bret Hart, Trople H, ali najveći, onaj zbog kojeg je odlučio postati hrvač, bio je legendarni Shawn Michaels.

- Još kao klinac znao sam da ću se ovime baviti. Samo sam to htio i o tome sanjao. S mečevima sam počeo kao dijete u amaterskim predstavama. U profesionalce sam prešao s 19 godina - dodaje Mario, čiji je otac iz Privlake kraj Zadra.

Foto: Mario Bokara/Facebook

Dolazak u domovinu kao prekretnica

- Došao je u SAD i oženio se mojom majkom. Strine, stričevi i rođaci svi još žive u Hrvatskoj - priča Mario, koji je prije pet godina posjetio Hrvatsku.

Bio mu je to drugi posjet Hrvatskoj. Prvoga se ne sjeća jer je bio premali. I ovaj mu je promijenio život. Došao je u teškom stanju, ozlijeđen, gotovo na prekretnici karijere.

- Odlučio sam doći i malo po malo počeo sam učiti jezik. U to vrijeme imao sam tešku ozljedu vrata, počeo sam gubiti osjet u rukama. No odlučio sam da ću uspjeti i uspio sam. Htio bih se opet vratiti. Uživam u Hrvatskoj. Jedva čekam da se vratim i vidim svoju obitelj - dodaje Mario, koji je u dvorani gdje trenira izvijestio hrvatske zastave.

Croatian Sensation

Amerikanci ga zovu Croatian Sensation, a nedavno je dobio šansu koju je čekao cijeli život. Bio je na predstavi Impact Wrestlinga na Floridi, o čemu je pisao portal prohrvanje.com.

Foto: Mario Bokara/Facebook

Ovo sam čekao cijeli život

Radi se o jednoj od većih organizacija koja diljem Sjedinjenih Američkih država emitira borbe kečera, a Mario je bio jedna od zvijezda koja je sudjelovala u snimanju novih emisija. Njegovu borbu prikazat će sredinom ožujka.

Iako još nije potpisao za njih, Mario je optimističan.

- Čekao sam ovo cijeli život! Šansu da pokažem svijetu što mogu. Izašao sam u ring, predstavio sam svoju obitelj i domovinu. 

Foto: Mario Bokara/Facebook

Pamtim kad sam prvi put ušao u ring sa zastavom

- Još nisam ništa službeno potpisao, no mislim da sam ugrabio šansu koju sam čekao i za koju sam se pripremao otkako se bavim hrvanjem. Osjećam da sam odradio sjajan posao i da bih mogao potpisati za Impact. Bilo bi to ostvarenje sna - kaže Mario, kojeg na putu prema ringu prati Thompsonova pjesma 'Dolazak Hrvata'.

Hod prema ringu bez hrvatske zastave ne može ni zamisliti.

- Nikad neću zaboraviti dan kad sam s hrvatskom zastavom ušao u ring, posebno na ovoj posljednjoj predstavi. Bio sam počašćen. Htio bih da 'wrestling' bude popularan i u Hrvatskoj, tu sam ako treba. Pomoći ću i napraviti sve da tako bude. Uostalom, ja bih htio predstavljati Hrvatsku - dodao je. 

 

Thompson mi je dao dopuštenje za pjesmu

U Thompsonovu pjesmu zaljubio se u prvom taktu.

- Prvi put sam je čuo dok sam bio u Hrvatskoj. To je bila iskra koja je zapalila sve. Čim sam je čuo, znao sam da je to 'ona' pjesma. To je to, to je moja ratna pjesma, himna koja prožima moj karakter - priča nam američki Hrvat i dodaje:

- Kad je čujem, postajem 'zvijer'. To je kao da sam u drugom svijetu. Naježim se čim je čujem. Bude jako emocionalno, sa zastavom i uz tu pjesmu. Thompson i njegov tim blagoslovili su moj izbor. Dopustili su mi da je koristim uoči mečeva. 

- Zahvalan sam što sam uopće dobio šansu u Impactu. Nadam se da će se Thompsonova pjesma i tamo čuti. Sve što sam radio dosad pripremalo me za ovaj trenutak. Ostao sam ponizan i zahvalan na ovoj šansi koju sam dobio. Trenirao sam žestoko cijeli život. Nekako sam razmišljao da je bolje biti pripremljen čak i ako šansa ne dođe, nego je propustiti kad dođe, a da nisam bio spreman. Ja sam bio. I obožavam ovo što radim - kaže nam Mario.

 

 

 

Naši partneri pišu
Message