Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
55 komentara

Jača od ozljeda i pauza: Blanka ide po iznenađenje i medalju...

Izborila je nastup na Olimpijskim igrama i iako ove godine nije skakala, znamo da Blanka još uvijek može napraviti velike stvari. Samo neka bude raspoložena kao nekad i neće biti problema

Athletics - Women's High Jump Qualifying Round - Groups
Foto: DYLAN MARTINEZ
55 komentara

Najbolja skakačica u vis u hrvatskoj povijesti Blanka Vlašić (32) zadnju je plodnu godinu imala 2014. godine nakon čega se povukla. Te godine pobijedila je na uglednom mitingu u Londonu i nastupala na Svjetskom dvoranskom prvenstvu gdje je zauzela šesto mjesto. Nakon toga se oprostila, nije mogla protiv ozljeda.

No uspjela se vratiti i nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2015. I ne samo to, Blanka je u "ptičjem gnijezdu" senzacionalno došla do srebrne medalje preskočivši letvicu na visini od 201 centimetra. Zlato joj je promaknulo za jedan skok. I Blanka i Ruskinja Marija Kučina imale su jednaku visinu. No Kučina je imala ispravne sve prijašnje skokove dok je Blanka letvicu rušila na 192 centimetra.

Izborila je nastup na Olimpijskim igrama i iako ove godine nije skakala, znamo da Blanka još uvijek može napraviti velike stvari. Naravno, kako je i sama rekla, ulazak u finale je dovoljan sam po sebi, ali medalja nije neizgledna pogotovo kad se u obzir uzme da na natjecanju nema ni Kučine, ali ni Ane Čičerove. Samo neka bude raspoložena kao nekad i neće biti problema.

Finale skoka u vis je u 1:30 sati po hrvatskom vremenu.

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Message