Obavijesti

Sport

Komentari 276

Riječani još mogu u LP! Galović junak, Hajduk će završiti - peti!

Riječani još mogu u LP! Galović junak, Hajduk će završiti - peti!

Kakva utakmica na Poljudu! 'Bili' su imali terensku inicijativu, ali Riječani su ti koji slave! Galović je zabio duboko u sudačkoj nadoknadi za 3-2, a gosti u posljednjem kolu mogu i do kvalifikacija za Ligu prvaka

Nije bilo gledatelja na tribinama splitskog stadiona, ali oni pred malim ekranima su svjedočili pravom spektaklu u režiji Hajduka i Rijeke! 'Bili' su izgledali dobro, ali na kraju su ipak izgubili. Presudio im je Splićanin u redovima Riječana, Nino Galović, golom u trećoj minuti sučeve nadoknade (2-3)!

Lakat u glavu ili ne? Čolak prvo dobio crveni pa ga pomilovali
Lakat u glavu ili ne? Čolak prvo dobio crveni pa ga pomilovali

U vrlo sadržajnom Jadranskom derbiju Rijeka je dva puta vodila golovima Čolaka (19, 44), a Hajduk se dva puta uspijevao vratiti preko Eduoka (39) i Caktaša (69-11m), ali nakon što je Galović (90+3) u sudačkoj nadoknadi postigao i treći gol za goste te domaći više nisu imali vremena za povratak.

Zagreb: Utakmica HNK Hajduk Split i HNK Rijeka u 35. kolu Prve HNL

Hajduk nije početni pritisak uspio pretvoriti u rezultatsku prednost i zato je bio kažnjen u 19. minuti. Lončar je uspio prihvatiti jedno dubinsko proigravanje, sjurio se do gol-aut linije odakle je poslao loptu u srce kaznenog prostora gdje je Čolak izmaknuo pozornosti čuvara i neometan zatresao mrežu iza Posavca.

Zagreb: Utakmica HNK Hajduk Split i HNK Rijeka u 35. kolu Prve HNL

Domaći su uspjeli poravnati 20 minuta kasnije, Jradi je na lijevoj strani gostujućeg kaznenog prostora uspio proigrati Eduoka koji je sa sedam-osam metara iskosa svladao odličnog Pandura. Ipak, gosti su na odmor otišli s prednosti nakon što je u 44. minuti Dimitrov ponovno zaboravio na Čolaka koji je nečuvan glavom s pet metara proslijedio centaršut Štefulja u mrežu.

Samuel Eduok citirao je Bibliju: Prestanite i znajte da sam Bog
Samuel Eduok citirao je Bibliju: Prestanite i znajte da sam Bog

Samo minutu potom Čolak je trebao završiti utakmicu, on je u jednom skoku na sredini terena visoko podigao lakat i udario Dimitrova u glavu, sudac Batinić pokazao mu je crveni karton, ali je na intervenciju VAR-a išao pogledati snimku događaja i prilično neshvatljivo promijenio odluku te umjesto crvenog Čolaku pokazao samo žuti karton.

Zagreb: Utakmica HNK Hajduk Split i HNK Rijeka u 35. kolu Prve HNL

Drugo poluvrijeme bilo je manje sadržajno, Hajduk je do izjednačenja stigao iz kaznenog udarca kojega je precizno izveo Caktaš u 69. minuti. Prethodno je Raspopović nespretno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade Galović bio najviši u skoku pred domaćim golom nakon udarca iz kuta i donio vrijedna tri boda Rijeci koja je tako ostala u igri čak i za drugo mjesto na kraju prvenstva koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
35. KOLO 1. HNL 21:05 , STADION POLJUD, SPLIT
Hajduk
39' Eduok, 69' Caktaš (11m)
2 : 3
Rijeka
19', 45' Čolak, 90'+2' Galović
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraj je utakmice na Poljudu, gotovo je, Riječani još imaju nade za ulazak u kvalifikacije za Ligu prvaka!

90'+2' GOL RIJEKA

GOOOOOOOOOOOL! Kakav rasplet na Poljudu! Rođeni Splićanin u dresu Rijeke zabio je za prednost, a vjerojatno i pobjedu Riječana u Splitu. Ubacili su gosti iz kuta, a najviši je u skoku bio Galović i pogodio za 3-2!

90'

Požutio je i Ivan Lepinjica, a četvrti je sudac pokazao četiri minute nadoknade.

86'

Halilović je ubacio s desne strane, ali bilo je to bezopasno jer je preletjelo sve. Dimitrov je nakon toga u duhu fer igre istegnuo Čolaka kojeg su uhvatili grčevi, a igra je ubrzo nastavljena.

81'

Smirila se utakmica na Poljudu, a Tibora Halilovića uhvatili su grčevi. Osvježili su se igrači u kratkoj pauzi i igra se nastavila. 

Komentari 276