Obavijesti

Sport

Komentari 10

Jakirović iz Slavonije: Ovaj kraj živi za Dinamo! Bila je ideja da sad igramo i Kup, ali nema nas

Jakirović iz Slavonije: Ovaj kraj živi za Dinamo! Bila je ideja da sad igramo i Kup, ali nema nas
4

Nije mala stvar slaviti 100 godina kluba, nadam se da će dožijveti još toliko. Dobro nam je poslužilo da nekima damo veću minutažu, rekao je trener "modrih" nakon pobjede u Oriovcu (3-1)

VIDEO

Dinamo je u subotu u suncem okupanom Oriovcu uveličao 100. rođendan četvrtoligaša Oriolika gostujući u prijateljskoj utakmici odigranoj u malom mjestu kraj Slavonskoga Broda. Domaćin je skupo prodao kožu, "modri" su s kombiniranom momčadi bez reprezentativaca i s nekolicinom juniora pobijedili 3-1.

Trener Sergej Jakirović mogao je isprobati neke povratnike poput Denija Jurića (koji je zabio nakon sedam mjeseci pauze) i Kevina Theophilea, dao šansu i nekim mladim igračima (Pavlek, Kegalj, Milljak i Zahora) među kojima se asistencijom istaknuo 16-godišnji Lukas Zahora, sin bivšeg napadača "modrih" Darija Zahore.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamova skupština

Pokretanje videa...

Dinamo 01:28

- Jako nam je drago što smo mogli doći obilježiti 100 godina kluba, nije to mala stvar, nadam se da će doživjeti još toliko. Došli smo u trenutačnom sastavu jer imamo puno reprezentativaca, dobro nam je poslužilo da nekima damo veću minutažu. Jako nam je drago što smo mogli razveseliti plave navijače, vidi se da ih ima jako puno i da ovaj kraj živi za Dinamo. Nadam se da ćemo ih nastaviti uveseljavati - rekao je trener Dinama.

Inače, nedavno je u istom kraju, u Slavonskom Brodu, gostovao Hajduk i napunio stadion ŠRC Stanko Vlainić-Dida, kao i mrežu domaćeg Omladinca iz Gornje Vrbe (6-0).

Maksimirski klub za 18 dana ponovno dolazi u goste u Oriovac u osmini finala Kupa s ipak bitno jačim kadrom.

Oriovac: Prijateljska utakmica Oriolik - Dinamo, povodom 100 godina kluba

- Bila je ideja da odigramo sad Kup, ali nema nas toliko po pozicijama. Osjetili smo atmosferu, teren i ambijent i sigurno moramo ozbiljno pristupiti toj utakmici - rekao je Jakirović i zaključio:

- U svakoj utakmici, ako si Dinamo, moraš ići na pobjedu. Upoznali smo ambijent, teren i protivnika. Naravno da će protivnik u toj utakmici probati dati još više, a mi moramo biti maksimalno ozbiljni i proći to.

Stefan Ristovski više nije makedonski reprezentativac nakon svađe s tamošnjim izbornikom pa je ostao u kadru i poveo momčad s kapetanskom trakom oko ruke, a još je i zabio.

Oriovac: Prijateljska utakmica Oriolik - Dinamo, povodom 100 godina kluba

- Drago nam je biti na ovakvim događanjima, čestitam klubu na 100 godina postojanja. Ispoštovali smo to na lijep način, bila je lijepa utakmica. Igramo Kup za dva tjedna, vidjet ćemo se opet - rekao je Ristovski i dodao:

- Aduti su kod nas uvijek otvoreni, Dinamo uvijek cilja na visoko, tako će biti i za dva tjedna. Danas smo tu došli proslaviti godišnjicu, bilo je lijepo. Uvijek ima strpljenja za navijače koji traže autograme.

Što su naučili iz ove utakmice?

- Ako ne uđeš u ovakve utakmice na pravi način, protivnik te može kazniti. Moraš otvoriti rezultat što prije da bi se utakmica završila u najboljem redu. Najvažnije je da nemamo ozlijeđenih, da smo svi živi i zdravi i nastavljamo - zaključio je Ristovski.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju