Sport

Komentari 177

Čilić pao na dopinškom testu! Lažirao ozljedu u Wimbledonu

Čilić pao na dopinškom testu! Lažirao ozljedu u Wimbledonu

Hrvatski tenisač Marin Čilić pao je na dopinškom testu! Uzeo je glukozu, a da nije pročitao posebno upozorenje. Rezultate je saznao u Wimbledonu i lažirao ozljedu!

Marin Čilić uopće nije bio ozlijeđen u Wimbledonu. Predao je meč zbog problema s koljenom, ali to je bio samo paravan. Pravi razlog predaje bili su rezultati antidopinške agencije koje je saznao dok se spremao za meč.

Hrvatski tenisač je u travnju igrao na turniru u Münchenu. Tamo je pao na dopinškom testu iako je dva tjedna prije toga prošao dopinšku kontrolu na turniru u Monte Carlu.

Priča ide ovako. Marin je na turniru u Münchenu ostao bez glukoze. Rekao je nekome od bližnjih da ode u ljekarnu. U pakiranju koje je dobio bilo je dodatnih sastojaka, a na etiketi je pisalo i posebno upozorenje za sportaše. Marin to nije primijetio. 

Uzeo je preparat i to ga je koštalo pada na dopinškom testu. U krvi su mu pronašli samo tragove nepoznate supstance. Marina su o rezultatima testa obavijestili dok je bio u Wimbledonu. Otkazao je meč. Ozljeda koljena bila je priča za javnost.

Marin je cijelo vrijeme surađivao s ITF-ovom antidopinškom agencijom pa su navodno dogovorili tromjesečnu kaznu koja bi se primjenjivala retroaktivnood svibnja do kolovoza. Hrvatski tenisač bi ostao bez bodova i nagradnog fonda u tom razdoblju.

Čiliću na ruku ide to što su mu pronašli samo tragove nepoznate supstance u krvi i što je pristao surađivati s ITF-ovom antidopinškom agencijom. Naš bi tenisač mogao igrati već u Montrealu u kolovozu.

Troicki je "pao" u Monte Carlu

Srpski tenisač Viktor Troicki suspendiran je na 18 mjeseci jer je odbio dati uzorak krvi. Navodno se nije osjećao dobro. Bilo je to na turniru u Monte Carlu, a Troicki je tvrdio da ima fobiju od igala. ITF nije imao milosti i drastično ga je kaznio.

Najčitaniji članci