Sport

Komentari 4

Jana Koščak je nezaustavljiva! Pao je i rekord u skoku u dalj

Jana Koščak je nezaustavljiva! Pao je i rekord u skoku u dalj

Novi vikend i novi rekord za Janu Koščak. Hrvatska atletska senzacija srušila je juniorski rekord u skoku u dalj i ima treći najbolji rezultat na svijetu u kategoriji do 18 godina!

Prije dva tjedna skočila je 190 centimetara u vis i oborila 23 godine star rekord Blanke Vlašić. Zatim je dvaput oborila mlađejuniorski rekord u 100 metara prepone i trijumfirala u bacanju kugle od tri kilograma. Došao je novi vikend, novo natjecanje, a za atletsko čudo Janu Koščak (16) i novi rekord.

Senzacionalna Jana za vikend je bila najbolja u disciplini skok u dalj na dvoranskom prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke, a pritom je postavila novi juniorski i mlađejuniorski rekord Hrvatske. Jana je već držala taj rekord, a sada ga je popravila za dva centimetra i iznosi 6,17 metara

Radi se o trenutačno trećem najboljem skoku u dalj na svijetu u kategoriji do 18 godina. Bolje su jedino Angelina Topić iz Srbije, koja je skočila 6,31 metar i Irkinja Ndundi s 6,29 metara. 

- Još o tome ne razmišljam. Obožavam sve discipline sedmoboja i bilo bi mi premonotono trenirati samo skok u vis - rekla nam je Jana nakon što je srušila Blankin rekord u skoku u vis...

Sjajna sedmobojka ruši hrvatske juniorske rekorde iz vikenda u vikend i pokazuje veliki potencijal u nekoliko disciplina. Ako se ikad odluči specijalizirati za neke discipline, Jana svakako ima brojne mogućnosti.

Najčitaniji članci