Obavijesti

Sport

Komentari 3

Jared Homan: Nikad nisam morao spavati u zatvoru

Jared Homan: Nikad nisam morao spavati u zatvoru
1

Jared Homan (25), novi Cibonin Amerikanac, u karijeri je imao problema sa zakonom, ali kaže da je sazrio i da su te epizode daleko iza njega

VIDEO

Triput su ga uhitili, uglavnom zbog stvari koje se mogu pripisati mladenačkoj zaigranosti, poput alkoholiziranja na javnim mjestima, jednom se skrivao od policije pod autom, a optužili su ga i za sudjelovanje u neredima na sveučilišnoj proslavi na Iowa Stateu.
- Ma, šetao sam s curom, a odjednom su nam prišli policajci i počeli je maltretirati, a kad sam stao u njenu obranu, priveli su me. No odbacili su sve optužbe, nikad nisam prenoćio u zatvoru - kaže Homan i dodaje da je zaboravio neugodne epizode iz prošlosti.
- Ne volim o tome pričati. To je bilo davno. Sazrio sam i puno naučio iz toga. Uostalom, naš koledž je u vrlo malom gradu (Ames, oko 50.000 stanovnika, op.a.) i sve vezano uz nas gledalo se pod mikroskopom - objasnio je.
U razne skandale tako su upadali i neki njegovi suigrači, pa i trener Eustachy, kojeg su snimili kako na zabavi ljubi studenticu.
- On mi je puno pomogao u karijeri, inzistirao je na napornom radu, pa me po tome trener Perasović podsjeća na njega.
U Zagreb je stigao tek neki dan, pa još nije sabrao dojmove o klubu i gradu.
- Malo sam pričao sa suigračima, čini mi se da se svi dobro slažu i vjerujem da ću se brzo uklopiti. Lijepo je i što ima drugih Amerikanaca u momčadi, što imam nekoga s kim se mogu povezati, nekoga tko govori moj jezik i tko mi može preporučiti gdje da jedem američku hranu, ha, ha. Još sam smješten u hotelu, ovih dana bih trebao dobiti stan i auto, pa ću onda vidjeti i više grada. Nisam još stigao puno vidjeti, ali ono što sam vidio mi se sviđa.
Između završetka sveučilišne karijere i dolaska u Cibonu, tri sezone je igrao u Grčkoj, Turskoj i Poljskoj.
- Već sam se navikao na europski stil života. Imao sam nekoliko suigrača iz Srbije i BiH, pa sam od njih pokupio nekoliko riječi jezika, a i ovdje su me naučili neke, ali ne smijem ih ponoviti, ha, ha. Jedva čeka početak Eurolige i susret s Maccabijem u četvrtak.
- Očekujem punu dvoranu, volim interakciju s navijačima i ‘hraniti’ se njihovom energijom - zaključio je Homan, za kojeg će Velimir Perasović kroz idućih mjesec dana odlučiti hoće li ga zadržati u momčadi. Bude li opravdao renome beskompromisnog borca, nema sumnje da će naći svoje mjesto u Perasovim planovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti