Obavijesti

Sport

Komentari 42

Je li HNL najjači ikada? Ovo nam je najgori ulazak u euro-sezonu

Je li HNL najjači ikada? Ovo nam je najgori ulazak u euro-sezonu

Hajduk još nije startao i tek će se morati dokazati na europskoj sceni, no ovo što su hrvatski klubovi do sada pokazali u Europi nikako ne pokriva apetite domaće publike. Što se jasno vidi i u brojkama

VIDEO

Rijeka je odgodila derbi s Hajdukom kako bi spremna i svježa dočekala uzvrat protiv Djurgardena u Stockholmu. Iako su Riječani pružili hrabru partiju protiv uigranijeg i, u ovom trenutku, kvalitetnijeg suparnika, izgubili su 2-0 u Švedskoj pa ispali iz Konferencijske lige s ukupnih 4-1.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Anton Krešić VIDEO

Taj kobni četvrtak trebao je popraviti Osijek, koji je pola posla odradio u dalekom Kazahstanu. Bjeličina momčad slavila je protiv Kizilžara 2-1 u prvoj utakmici pa neobjašnjivo i šokantno ispustila svu prednost u Gradskom vrtu, izgubila 2-0 pa s ukupnih 3-2 ispala iz 2. pretkola Konferencijske lige.

Osijek  izgubio protiv Kyzylzhara i završio svoju europsku avanturu

Što za sada znači da je jedino Dinamo uspio proći prvu europsku prepreku ove sezone svladavši prvaka Sjeverne Makedonije Škupi ukupnim rezultatom 3-2. Na jedvite jade, budući da su 'plavi' bili ogroman favorit, no i dalje je činjenica da je hrvatski prvak jedini nešto odradio u Europi.

Dinamo se u Skoplju plasirao u 3. pretkolo Lige prvaka

Naravno, Hajduk još nije startao i svoju prvu utakmicu odradit će 4. kolovoza na Poljudu protiv Vitorije Guimaraes pa ne može stati u rezultate statistike koju je objavio Tomislav Globan, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Naime, Globan je izračunao da je ovo najslabiji start hrvatskih klubova u Europi u novijoj povijesti.

- Otkako imamo 4 kluba u Europi, nikad manje bodova nismo osvojili nakon odigranog Q2 europskih natjecanja. U nekim sezonama smo igrali i Q1 pa je bilo više utakmica za osvojiti bodove, ali to ne mijenja zaključak da je ovo najgori ulazak u euro-sezonu u novijoj povijesti.

Što dovodi do pitanja je li konstatacija o "nikad jačem HNL-u" mit koji ne drži vodu ili se ipak jednostavno zalomilo da naši klubovi nisu bili u pravom natjecateljskom ritmu? Porazi Rijeke i Osijeka u Konferencijskoj ligi poljuljali su temelje te teze.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 42

VIDEO

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ
ZVIJEZDA MAN. UNITEDA

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ

Kapetan "crvenih vragova" osvrnuo se na sjajnu sezonu koju je Stefan Ristovski imao u Dinamu. Njih dvojica igrali su skupa gotovo tri godine u Sportingu

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'
PROPUCALI MU AUTO

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'

Prodao je zvijezde Benfice za desetke milijuna eura, radio u Šahtaru i PAOK-u, zimus stigao u Osijek, a prošli tjedan razišao se s trenerom Zekićem. U noći na utorak propucali su mu auto dok je bio na odmoru
Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu
ŽELI NASTAVITI IGRATI

Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu

U početku mi je bilo to teško razumjeti jer sam tijekom čitave karijere bio u početnom sastavu. Kasnije sam prihvatio tu svoju novu ulogu, mislim da sam dobro odigrao i da je trener zadovoljan, rekao je Luka