Obavijesti

Sport

Komentari 72

Je li ovo ruka? Pogledajte VAR dramu i gol koji je spasio Osijek

Je li ovo ruka? Pogledajte VAR dramu i gol koji je spasio Osijek

Pogodak je bio sjajan, no sporan jer je u začetku akcije Duarte igrao rukom. Suci Igor Pajač i Ivan Mihalj u VAR sobi pozvali su glavnog suca Matea Ercega, a on je procijenio da ruka nije kažnjiva i gol je priznao

VIDEO

Nogometaši Osijeka odigrali su 1-1 s Lokomotivom u 15. kolu HNL-a. Zagrebačka momčad vodila je sve do završnice susreta pa pred 4817 gledatelja na Opus Areni ipak posustala. Pogodak Indrita Tucija iz 11. minute poništio je onaj Ivana Fiolića u 87. i Zoran Zekić je prekinuo niz od dva uzastopna poraza.

Momčad Silvija Čabraje je u Osijek stigla poletna nakon remija protiv Rijeke 1-1 u prošlom kolu. Prethodno je nesretno izgubila od Dinama 2-1 i to preokretom u samoj završnici pa je bilo jasno da će Osijek imati pune ruke posla.

I pogodak je stigao već u 11. minuti. Goričan je majstorski promiješao obranu Osijeka na lijevoj strani, driblingom se riješio čuvara pa pronašao Tucija u sredini. Napadač Lokomotive nije imao težak zadatak i iz blizine je ugurao loptu u mrežu zabivši šesti pogodak u HNL-u ove sezone.

Lokomotiva je nastavila s boljom igrom i pravo je čudo što u prvom poluvremenu nije zabila još jedan. Osijek nije pružio ništa, ostao je na samo jednom pokušaju kojeg je Čavlina lako ukrotio.

Statistika utakmice Osijek - Lokomotiva

U nastavku drugačija priča i rasplamsalo se na obje strane. Osijek je zaigrao nešto otvorenije, no nije mogao pronaći put do mreže. Ipak, pogodak je pao u 87. minuti kada je Ivan Fiolić prvo progurao loptu kroz noge bivšem igraču Osijeka Karlu Bartolecu, a onda efektno desnicom zabio za izjednačenje.

Pogodak je bio sjajan, no sporan jer je u začetku akcije Andre Duarte igrao rukom na loptu. Suci Igor Pajač i Ivan Mihalj u VAR sobi sugerirali su glavnom sucu Mateu Ercegu da na videozaslonu pogleda što se dogodilo. Erceg je pogledao spornu situaciju pa pokazao na centar i pogodak priznao.

POGLEDAJTE SPORNU SITUACIJU OD 1:21

Pokretanje videa...

Osijek - Lokomotiva 1-1 (sažetak) 01:33

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Neću uopće komentirati, nema razloga da komentiram suce. Mogu komentirati svoje igrače. A ovo što se tiče sudaca... Možda sam nekad subjektivan, na svoju stranu, oštetit ću protivnika... Suci su tako odlučili i tako je to završilo - rekao je nakon utakmice trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

Osijek se tako spasio još jednog poraza, a mi vas u anketi pitamo: je li sudac Mateo Erceg opravdano priznao gol Fiolića ili je bila ruka Duartea?

Anketa 24sata:

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...