Obavijesti

Sport

Komentari 41

Jedan će stručnjak ove godine osvojiti svoju prvu Ligu prvaka

Jedan će stručnjak ove godine osvojiti svoju prvu Ligu prvaka
1

Ni Jürgen Klopp, ni Mauricio Pochettino, ni Ernesto Valverde, ni Erik ten Hag nikad nisu osvojili Ligu prvaka. To se u LP polufinalima nije dogodilo zadnjih 15 godina

VIDEO

Zadnji put kada su u polufinalu Lige prvaka bila četiri trenera koji dotad nisu osvojili naslov prvaka Europe na kraju je trofej uzeo 'Posebni', Jose Mourinho. Dogodilo se: 2004. Mourinho je u 1/2-finalu izbacio Deportivo Javiera Irurete, a Monaco Didiera Deschampsa bio je bolji od Chelseaja Claudija Ranierija.

 

Ista se situacija ponavlja ove sezone, nakon punih 15 godina. Polufinalni parovi su Barcelona-Liverpool i Tottenham-Ajax, a ni Jürgen Klopp, ni Mauricio Pochettino, ni Ernesto Valverde, ni Erik ten Hag nikad nisu osvojili Ligu prvaka!

Razlika je, velika, u odnosu na priču koja se u Ligi prvaka razvijala prije 15 godina, što tada niti jedan od stručnjaka nije imao momčad punu zvijezda, neku silnu prednost po tom pitanju, a kamoli genija kakav je neopisivo dobri nogometaš Leo Messi. OK, Klopp ima Mohameda Salaha i Sadia Manea u fenomenalnoj formi, ali trenerske sudbine pišu igrači, a u tom je smislu Ernesto Valverde veliki favorit da prvi put u karijeri postane europski prvak.

 

Možda su Pochettino, Klopp ili ten Hag bolji treneri, možda na kraju jedan od njih trojice digne trofej (u Pochettinovom slučaju to bi bilo senzacionalno, a u ten Hagovom: mega-senzacionalno), ali ako gledamo igrače, klupsku tradiciju i europski pobjednički mentalitet: Barcelona je iznad svih.

Champions League - Liverpool Press Conference

Istina, i Barca i Liverpool imaju po 5 Liga prvaka no u zadnjih 15 godina Redsi su osvojili jednu, a Blaugrana četiri titule. Ovaj je milenij apsolutno Barcelonin. O domaćim naslovima sve se zna. Katalonci ih od 2000. imaju devet, Liverpool engleski naslov nije osvojio od 'pradavne' 1990.

Dva su stranca na klupama ovogodišnjih LP polufinalista (Nijemac u Liverpoolu i Argentinac u Tottenhamu), jedan je Južnoamerikanac (Pochettino), Španjolac i Nizozemac vode momčadi iz svojih zemalja. Sva trojica stala su u 8 godina dobne razlike: najstariji Valverde 55, Klopp 51, tren Hag 49, najmlađi Pochettino 47 godina.

Jedan od njih će 1. lipnja na madridskom Wanda Metropolitano po prvi put postati klupski prvak Europe. Neka to npr., zbog Rakitića ili Lovrena, bude Valverde ili Klopp!

PA/Pixsell Soccer Champions League / Bayern Munich-Ajax 1-1.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani