Sport

Komentari 10

Jedan za drugim: Beckenbauer optužen za mito na SP-u '06.

Jedan za drugim: Beckenbauer optužen za mito na  SP-u '06.

Među računima s kojih je novac stizao je i onaj Franza Beckenbauera. Sumnju u nečasne radnje potaknula je isplata 6,7 milijuna eura za organizaciju kulturnih događanja koja nikad nisu održana

Istražno povjerenstvo nezavisnog Etičkog odbora pokrenut će istragu protiv nekolicine čelnih ljudi organizacije Svjetskog nogometnog prvenstva 2006. u Njemačkoj, među kojima je i Franz Beckenbauer, objavila je u utorak Međunarodna nogometna federacija (Fifa).

Rezultat je to izvješća koje je Fifi dostavljeno iz Njemačkog nogometnog saveza (DFB), a spomenutom istragom bit će obuhvaćene sljedeće osobe:

Istragom će predsjedavati dr. Cornel Borbely, koji će pregledati sve relevantne dokaze te predati izvješće s prijedlogom daljnjih mjera sudbenom povjerenstvu Etičkog odbora.

U slučajevima gospode Niersbacha i Sandrocka istragom će se pokušati utvrditi jesu li propustili prijaviti kršenje FIFA-ina Etičkog kodeksa, dok će kod ostalih osoba tražiti dokaze da su isti sudjelovali u sumnjivim isplatama i sklapali ugovore kako bi stekli prednost pri izboru domaćina Svjetskog prvenstva 2006.

U izvješću koje je DFB dostavio Fifi nisu predočeni dokazi da su njemački nogometni dužnosnici izravno kupovali glasove, ali je ustanovljeno da postoje sumnjive milijunske isplate, a među računima s kojih je novac stizao je i onaj Franza Beckenbauera. Sumnju u nečasne radnje potaknula je isplata 6,7 milijuna eura koji su preko Fifina računa njemački organizatori uplatili Louis-Dreyfusu 2005. godine za organizaciju kulturnih događanja koja, prema tvrdnjama u izvješću, nikad nisu održana.

Najčitaniji članci