Obavijesti

Sport

Komentari 16

'Jedino Buffon može braniti u finalu Lige prvaka s 39 godina'

'Jedino Buffon može braniti u finalu Lige prvaka s 39 godina'
2

BUFFON MAJSTOR Kako mu pucati penale? Ha, najbolje pod prečku jer, ako pročita stranu - brani! Panenku bi pročitao odmah, kaže Simon Sluga koji je imao priliku trenirati uz velikana svjetskog nogometa...

VIDEO

Planirao sam doček Nove godine s vršnjacima. Stigao mi je poziv Juventusa. Nisam mogao vjerovati. I umjesto s vršnjacima, otišao sam na pripreme u Dubai, na druženje s Buffonom, Pirlom, ispričao je Simon Sluga, golman Rijeke.

Bilo je to 2012., a mladom Porečaninu zauvijek će u sjećanju ostati treninzi s jednim od najvećih golmana svih vremena.

- Kad sam došao, bio sam impresioniran koliko su skromni. Buffon ima svako pravo biti prepotentan, zaslužio je, no on je bio toliko dobar prema meni da nisam mogao vjerovati. Na treninzima pomaže svima, čak i skupljačima lopti. Ponašao se prema meni kao da sam s njim cijeli život. Kad sam vidio izbliza Del Piera, osjetio kakav udarac ima, osjećaj za igru, tek tad sam shvatio kakve su to igračine. Upravo prva dva dresa koja sam dobio kao klinac bili su od Del Piera i Buffona. Tata mi je kupio na štandu u Poreču - kaže Sluga.

Izuzetno talentirani Simon tako je prve prave golmanske korake učio od najvećega - Gigija Buffona. Teško da možete poželjeti boljeg mentora.

- Na treninzima Buffon nikad ne povisuje glas, ne treba mu da bude autoritet. Čim se pojavi na treningu, odmah vidite koliki respekt izazove. Ne treba njemu galama da bi bio faca - kaže Sluga.

I u pravu je. Nema na svijetu igrača koji se ne divi Buffonu, nema toga koji će o njemu nešto ružno kazati. Uostalom, Simonu je svaki trening dijelio savjete, a ovaj je samo upijao.

- Kod niz akcija bi mi znao reći: ‘Dobro je bilo, ali mogao si to napraviti ovako’. Pa bi mi pokazao. Ili mi je znao reći: ‘Ajde, sad probaj ovo napraviti’. Nije to govorio jer se pravio pametan, niti u jednoj rečenici ne pomislite na nekakvu prepotenciju, radio je to kako bi mi uistinu pomogao - otkrio je Sluga.

Golmani imaju najdulji igrački vijek, to je jasno. No Gigiju je 39.

- Znate što? Vjerujte mi, on je takav čovjek da će se sam maknuti kad shvati da više ne može pomoći. Prvi će se maknuti i reći: ‘Gospodo, to je to od mene, Odlazim’. Ali neka njega još.

Posljednji gol u Ligi prvaka Buffon je primio protiv Seville, u studenom prošle godine. Otad su prošle 632 minute.

- On čak fizički nema takvo tijelo kao, primjerice, Neuer, ali psihički je najbolji na svijetu. Sve psihom rješava. Sigurno može braniti još najmanje sezonu ili dvije - kaže Sluga, koji tijekom boravka u Juventusu žali samo zbog jedne stvari.

- Nisam nikad od Buffona tražio dres. Jednostavno, nisam osoba koja nešto žica, traži. Radije kupim dres nego da nekoga molim. Uostalom, bio sam klinac, pa mi je možda bilo i malo glupo. Znam da ću jednom vjerojatno žaliti za tim, ali što ću... Ne mogu protiv sebe - zaključio je skromni i izuzetno pristojni Sluga, koji je u polufinalu navijao..

- Za Juve!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj
'GRADILIŠTE' U MADRIDU

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj

Luka već neko vrijeme odgaja Ardu Gülera (19). Turčin je u španjolskog prvaka došao ljetos za 20 milijuna eura iz Fenerbahčea i dobiva sve više minuta. U sezoni 24/25. preuzet će veći dio Modrićevih minuta
Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?
KAKAV SPEKTAKL!

Usik u rekordnom roku pokorio tešku kategoriju! Je li postao i najveći boksač svih vremena?

Plus+ U listopadu će se Usik i Fury boriti opet. Što znači da će se odreći IBF pojasa, za koji će boksati Hrgović i Dubois. Pobjednik tog meča mogao bi na Usika. Ili na Furyja. Dvojac koji je ipak trenutačno razina više. Barem jedna...