Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Nakon 23 godine vrijeme je da ostavim štitnike u ormaru...'

'Nakon 23 godine vrijeme je da ostavim štitnike u ormaru...'
1

U 37. godini Zagrepčanka, koja je igrala na poziciji korektora, posljednju službenu utakmicu odradila je u Japanu, u klubu Saitama Ageo Medics u kojemu je provela, ispostavilo se, posljednje dvije godine profesionalne karijere

VIDEO

Poslije, kako je izbrojala, 23 sezone jedna od naših najboljih odbojkašica Katarina Barun-Šušnjar završila je svoju igračku karijeru. 

U 37. godini Zagrepčanka, koja je igrala na poziciji korektora, posljednju službenu utakmicu odradila je u Japanu, u klubu Saitama Ageo Medics u kojemu je provela, ispostavilo se, posljednje dvije godine profesionalne karijere.

Zgodna Splićanka Maja Poljak je u šestorci desetljeća CEV-a
Zgodna Splićanka Maja Poljak je  u šestorci desetljeća CEV-a

Tijekom iste koja je potrajala više od dva desetljeća, a počela je u zagrebačkoj Mladosti, najveći je trag, ali ujedno i najveće uspjehe, ostavila i ostvarila u Italiji. S Bergamom je još 2007. osvojila Ligu prvakinja, s Novarom naslov državnog prvaka 2017. kada je bila i MVP cijelog prvenstva. Tu su još i dva talijanska kupa s Bergamom, odnosno Novarom te još ukupno sedam trofeja u Rumunjskoj i Hrvatskoj. Igrala je još u Turskoj i Azerbajdžanu, sveukupno 12 klubova.

Za hrvatsku reprezentaciju nastupila je na pet europskih prvenstava, moglo je tu biti još velikih natjecanja, ali strah od letenja bio je jači pa je, primjerice, propustila SP u Japanu 2010. godine.

Ovo je njeno oproštajno pismo od odbojkaške karijere:

Prvi put u životu, nakon 23 odigranih sezona, ne moram misliti o “svojoj budućnosti podno mreže”, o novoj ekipi, utakmicama i odbojkaškim izazovima. 

Nakon više od 20 godina došlo je vrijeme da ostavim svoje štitnike u ormaru i pripremim se za novo poglavlje u životu. 

Imala sam 14 godina kada sam prvi put obukla dres zagrebačke Mladosti, moje prve ekipe.

S 36 godina, netom što je cijeli svijet krenuo u borbu protiv korona virusa, posljednji put sam odigrala utakmicu za japanski Ageo Medics. 

Između 12 klubova, šest različitih liga, osvojenih šest naslova prvaka, pet nacionalnih kupova i jedne Lige prvakinja, živjela sam svaki dan s jednakom strašću i odlučnošću, koji su me pratili u svim najljepšim i najtežim trenucima u karijeri. 

Cijeli svoj život dala sam odbojci, a zauzvrat sam dobila mnoga divna prijateljstva i uspomene, dok me taj divni sport izgradio kao osobu te naučio mnogim važnim lekcijama i van odbojkaškog terena.

Neizmjerno sam zahvalna svim ljudima koji su me pratili tokom ovog dugog putovanja.

Sada okrećem novu stranicu života, možda ne na odbojkaškom terenu, ali definitivno u odbojci, sportu čija ljubav traje duge 23 godine.

Vidimo se uskoro!

Svi Katarinini klubovi:

  • Saitama Ageo Medics
  • River Volley
  • Novara
  • Bergamo
  • Lokomotiv Baku
  • MC Carnaghi
  • Villa Cortese
  • Constanta
  • Belor Galați
  • Chieri
  • Karşıyaka
  • Mladost Zagreb
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...